PUSHYA STAR / NAKSHATRA

Pushya - SymboolbloemPushya - Symboolbloem

Pushya / Poosam is afgeleid van Pushti wat voeding betekent. Pushya wordt geregeerd door Brihaspati, de God van goddelijke wijsheid. Dit is de achtste nakshatra in de dierenriem, variërend van 3°-20' tot 16°-40' in Karaka. Het woord Pushya betekent versterken, versterken. Het woord betekent etymologisch "voeden" en dat betekent weer bewaren, beschermen, aanvullen, vermenigvuldigen en versterken.

Pushya Nakshatra vergroot ons goede karma en goede inspanningen. De waarde van deze Nakshatra voor religieuze en spirituele praktijken wordt benadrukt.Pushya-kenmerken

De persoon geboren onder deze Nakshatra heeft een gezond lichaam, gehoorzaamt zijn ouders, religieus, nederig, fortuinlijk en bezit rijkdom en voertuigen enz. Deze mensen respecteren wetten en geloven dat niemand boven de wet zou moeten staan.

Deze mensen lijden waarschijnlijk aan een gebrek aan hormonen die helpen bij de groei en spijsvertering van het lichaam, huidproblemen, hoesten en verkoudheid en astma. Mannetjes die in dit teken worden geboren, zijn waarschijnlijk lang maar dun. Vrouwtjes geboren in dit teken zijn klein van gestalte met een ovaal gezicht.

Ze zijn toegewijd, rijk, twijfelend, zacht van aard, manusje van alles en goed geplaatst.

Nakshatra: Pushya

Tempel1: Sri Akshayapureeswarar
Temple

Tempel2: Sri Karkadeswarar
Temple

Andere tempels voor Pushya

Rahu Kalam Calculator  Rahu Kalam-rekenmachine

Kundali / Jathakam Calculator  Koop je online Kundali / Jathakam

Baby Names as per Rashi / Nakshatra    Babynamen volgens Rashi / Nakshatra

Sunrise / Sunset Calculator  Zonsopgang / zonsondergang Calculator

Nakshatra Calculator  Nakshatra-rekenmachine

Find Varshoola(Shoolam)   Varshoola(Shoolam)