ASHWINI STAR / NAKSHATRA

Ashwini- PaardenkopAshwini - Paardenkop

Ashwini is de eerste nakshatra van de dierenriem met een spreiding van 0°-0'-0" tot 13°-20' en wordt geregeerd door de knoop Ketu. Ashwini wordt geregeerd door de Ashwins, de tweelingruiters. De zon is hier verheven en het paard is het favoriete vervoermiddel van de Zonnegod. De verhevenheid van de zon in Ashwini is een herinnering aan de ziel van hun eeuwige verbinding.

In de dierenriem op 0° in Mesha bevindt zich een roodachtige ster die de westerse astronomen Arietis noemen. De Indianen noemden het Aswini. De godheid voor Aswini Nakshatra is Aswi of de dualiteit die bekend staat als Aswini Kumar Twins, de arts van de goden. De Purana's vertellen dat de twee Aswini Kumara's werden geboren uit moeder Sanga en vader Ravi. Ashwini nakshatra valt in het sterrenbeeld Mesha, dat wordt geregeerd door de agressieve en vurige planeet Mars.Ashwini-kenmerken

persoon geboren in deze Nakshatra is geneigd anderen te dienen, is nederig van aard, is waarheidsgetrouw, heeft een tevreden gezinsleven. Ashwini Nakshatra zorgt voor snelle hulp en energie. Mensen geboren in Ashwini zijn erg actief, altijd bezig met iets en zullen hun tijd besteden aan het netjes en schoon houden van hun huis.

Ashwini regeert alle vormen van vervoer en snel reizen. Dit vertegenwoordigt een persoon met een gelukkig, zorgeloos karakter, zeer intelligent, in feite eerder een bovengemiddeld persoon in dit opzicht. Uitgebreid leren, goed ontwikkelde hersencapaciteit, geloof in religie, neiging tot opoffering, ambities, filosofisch en sociaal zijn de eigenschappen van degenen die onder deze nakshatra zijn geboren.

Nakshatra: Ashwini

Tempel1: Sri Piravi
Maundeeswarar tempel

Tempel2: Dharbaranyeswarar
tempel

Andere tempels voor Ashwini

Rahu Kalam Calculator  Rahu Kalam-rekenmachine

Kundali / Jathakam Calculator  Koop je online Kundali / Jathakam

Baby Names as per Rashi / Nakshatra    Babynamen volgens Rashi / Nakshatra

Sunrise / Sunset Calculator  Zonsopgang / zonsondergang Calculator

Nakshatra Calculator  Nakshatra-rekenmachine

Find Varshoola(Shoolam)   Varshoola(Shoolam)