ABHIJIT STAR / NAKSHATRA

Abhijit Nakshta is geen gewone ster zoals de andere 27 sterren van de Indiase astrologie. Er wordt gezegd dat het een onzichtbare ster is.

Mythologie achter de ster

Er wordt gezegd dat de lichtmaan 27 vrouwen heeft. Ze zouden de dochters zijn van Dakhsa Prajapathi en zijn vrouw Panchajani, ook wel Virani genoemd.

Deze zusters hadden slechts één broer met de naam Abhijit.

Abhijit betekent "Zegevierend" of "degene die niet verslagen kan worden". Krishna zou geboren zijn in Abhijit Nakshatra. Omdat er verwarring bestaat over de geboorte van Heer Ram, zeggen sommigen dat ook hij in Abhijit nakshatra werd geboren. Anderen interpreteren het als abhijit muhurat.

Oude Indiase Vedische teksten noemen Abhijit als een van de meest gunstige tijden voor het doen van een gunstige activiteit. Zijn godheid is Heer Brahma. De tijd die 28 minuten vóór en 28 minuten na 12:00 uur is (am en p.m. beide) wordt Abhijit Muhurta genoemd.Abhijit Nakshatra begint vanaf het laatste kwartier van Uttarashada Nakshatra en eindigt bij het eerste 1/15e segment van Shravana Nakshtra. Abhijit is de Sanskrietnaam voor Vega, de helderste ster in het noordelijke sterrenbeeld Lyra.

Abhijit is een spanwijdte van 4 graden, 13 minuten en 20 seconden in het teken Steenbok, beginnend van 6 graden 40 minuten tot 10 graden 53 minuten en 20 seconden volgens de westerse astrologietermen. Het is helemaal geen nakshatra, maar eerder een verdeling binnen het Steenbok-teken die zich uitstrekt van het laatste kwart van Uttara Ashadha tot het begin van Shravana.

Abhijit wordt alleen overwogen in gevallen van muhurat en alledaagse astrologie. Abhijit maakt geen deel uit van geboorte-astrologie. In muhurat wordt Abhijit beschouwd als een zeer gunstige nakshatra met het vermogen om de meeste kwaadaardige invloeden die op dat moment aanwezig waren te annuleren.

Kwaliteiten van Abhijit Nakshtra

• De paardenkop wordt gebruikt om Abhijit Nakshatra te vertegenwoordigen.

• Mensen die onder deze nakshatra vallen, zijn erg scherp, invloedrijk en hebben een grootmoedige persoonlijkheid.

• De geluksletters van deze Nakshatra zijn J & K.

• Het Nakshatra-nummer is 28 en de kleur is bruingeel.

• Gana geassocieerd met deze nakshatra is Deva.

• De heersende godheid van deze Nakshatra is Heer Brahma.

• De vogel die deze Nakshatra vertegenwoordigt, is de zwaan

Abhijit Nakshatra kenmerken voor mannen

Mannelijke inboorlingen geboren onder Abhijit Nakshatra blijken zeer intelligent en eerlijk van aard te zijn. Ze zijn eigenwijs en pakken problemen direct aan. Ze zijn goed in welk beroep ze ook uitoefenen. Vooral deze Nakshatra is voorstander van op onderzoek gebaseerde werken. Mannetjes geboren met deze nakshatra zijn gezegend met een gelukkig huwelijk en goede nakomelingen. Sommige jongens zijn in de loop van hun leven vatbaar voor gezondheidsproblemen zoals stapels en geelzucht.

Abhijit Nakshatra kenmerken voor vrouwen

Vrouwtjes geboren in Abhijit Nakshatra zijn goed van aard en blijken zeer bekwaam te zijn. Ze staan ​​voor gerechtigheid en kunnen niet worden gelokt door geld of machtsinvloed. Vrouwelijke inboorlingen met deze nakshatra zouden zeer intelligent, multi-getalenteerd zijn en tijdens hun leven grote naam en faam verwerven. Sommige vrouwen blijken niet zo geïnteresseerd in het echtelijke leven dat ze een celibatair leven leiden. Op hun jonge leeftijd zijn ze vatbaar voor gezondheidsproblemen die verband houden met de huid en artritis. Naarmate ze ouder worden, nemen deze gezondheidsproblemen af.