KRITTIKA STAR / NAKSHATRA

Kritikka- symbol RazorKritikka - symbol Razor

Krittika wordt geregeerd door Agni, de God van het Vuur. Dit is de derde nakshatra van de dierenriem, van 26°-40' in Mesha tot 10°-00' in Vrishabha. Kritikka wordt beschouwd als de nakshatra waar kracht wordt geboren. Dit is de geboortester van Chandra. De passiviteit van deze nakshatra vertegenwoordigt hun vermogen om macht te koesteren. Mythologie beschrijft Krittika als de pleegmoeder van Kartik devata die mooi is van uiterlijk en een bekwame commandant in een gevecht.

Krittika is ook bekend als de "Star of Fire" en is verwant aan een commandant, vechter, pleegmoeder, glans, gloed van kracht, fysieke en creatieve kracht. Krittika, een vrouwelijke nakshatra, suggereert passiviteit, wat aangeeft dat Krittika uiterlijke energie of levensomstandigheden nodig heeft om hun kracht te activeren.

Krittika Nakshatra verbrandt negativiteit, zuivert wat gemengd is en kookt of bereidt wat nog niet rijp is. Deze nakshatra heerst over oorlog, veldslagen en geschillen. Planeten in Krittika activeren hun passieve energie. Krittika staat voor het vermogen om een ​​gewenste verandering in een vorm te geven door alle onzuiverheden van het leven of de verkeerde dingen te verbranden en zuiverheid, moraliteit en deugden voort te brengen.

Krittika-kenmerken

Mensen met deze nakshatra hebben een scherpe humor en kunnen sarcastisch en kritisch zijn. Ze zijn koppig, agressief en kunnen erg boos zijn. Degenen die onder Krittika nakshatra zijn geboren, hebben gespannen relaties met familieleden en vrienden. Deze personen zijn echter veelvraat, dol op gekruid voedsel, academisch goed thuis, dol op het andere geslacht, helder van uiterlijk, vrekkelingen, bezorgde aard en wijdverbreide bekendheid.

Degenen die op een Krittika-dag zijn geboren, zijn vurig en vol creatieve energie. Ze nemen graag grote projecten aan en zijn zeer ambitieus en gemotiveerd. Uitgebreid leren, logisch, twijfelende geest, creatief vermogen, onstabiel fortuin, heet lijf, enthousiast, technisch brein en dapper zijn hun typische kenmerken.

Nakshatra: Krittika

Tempel1: Sri GaathraSundareswarar
Tempel

Tempel2: Sri Naganathar Tempel

Andere tempels voor Krittika