INDISCHE ASTROLOGIE


Het wordt ook wel maan-, hindoeïstische of vedische astrologie genoemd. Welnu, er zijn grofweg twee verschillende soorten, namelijk de Vedische en de westerse. Ze verschillen niet alleen in hun plaats van herkomst, maar ook op een aantal andere belangrijke gebieden. Maar of het nu Vedische of westerse is, hun hoofddoel is hetzelfde: problemen oplossen en het enige doel van goedheid van de mens op de voorgrond brengen.

Het Indiase systeem houdt rekening met de volgende sterren: de zon, de maan, de planeten Mars, Mercurius, Jupiter, Venus, Saturnus en Rahu-Ketu, de twee knooppunten van de maan. Tijdens het gebruik van de 12 tekens maakt Vedische Astro ook gebruik van 27 maansterrenbeelden, Nakshatras genaamd, die elk een spanwijdte van 13 graden en 20 minuten in elk dierenriemhuis beslaan.Het westerse systeem omvat planeten zoals Uranus, Neptunus en Pluto om de toekomst te voorspellen, die niet in aanmerking worden genomen door het Vedische systeem. Bovendien houdt het westerse systeem geen rekening met Nakshatra's of sterrenbeelden.

Het Indiase astro- of Vedische of Siderische systeem is een op de maan gebaseerd systeem dat alle gebieden van het leven bestrijkt. Vedische Astro verwijst naar het Indiase of hindoeïstische systeem dat zijn oorsprong vindt in het oude India en dat door de wijzen in de Veda's is gedocumenteerd. Geen enkele andere wetenschap kan interessanter, leerzamer en nuttiger zijn voor de mensheid om bij te dragen aan de morele en materiële vooruitgang dan het Indiase systeem. Dit is gebaseerd op het voorspellen van de toekomst van individuen, naties of andere gebeurtenissen die afhankelijk zijn van de planetaire bewegingen. In het Sanskriet staat het bekend als Jyotisha of Licht.

Indianastro interpreteert wat het opvat als de toekomst van de man zoals gevormd door zijn eerdere karma of geboorte en aangeeft door de planetaire posities op het moment van zijn geboorte.

Het geloof in astrologie onder de Indiase bevolking over de hele wereld is zo diep geworteld dat ze zich voor zelfs triviale beslissingen met betrekking tot hun persoonlijke leven, zoals carrière of financiën, naar de astrologen haasten. Datums voor trouwen, het kopen van een nieuw huis, een nieuw voertuig of zelfs de geboorte van een kind worden allemaal bepaald door astrologen in veel Indiase hindoeïstische huishoudens te raadplegen.

Vedische systeem

Indian Astro is een oude wetenschap die is gebaseerd op de kennis die is opgedaan door oude Indiase wijzen en heiligen over planetaire invloeden.

Het was geëvolueerd lang voordat de westerse astronomen en astrologen werden geboren. Het heeft zijn wortels in de Veda's die dateren uit 1500 voor Christus.


Dagelijkse Panchang

Bezoek ook de maandelijkse panchang sectie.


Takken

Astrologie in India heeft drie takken namelijk:Siddhanta, Samhita en Hoera.Siddantas zijn degenen die zich wijden aan astronomische studie van hemellichamen. Samhitas hebben te maken met alledaags systeem, aardbevingen, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, regenval, weersomstandigheden, economische omstandigheden, enz. Alles wat te maken heeft met aardse of alledaagse zaken. Hora houdt zich bezig met het voorspellen van de juiste timing van verschillende gebeurtenissen in ons dagelijks leven.

De Rasis of de maantekens vormen een integraal onderdeel van de Indiase astrologie. De term Rashi of Rasi verwijst vooral naar het sterrenbeeld waarin de Maan zich bevindt op het moment van iemands geboorte. Geboorte-uitslag of maanteken speelt een zeer prominente rol bij het analyseren van de geboortehoroscoop van een persoon onder deze voorspelling.

De lichtmaan vertegenwoordigt de emoties, psychologie of geest. Het vertegenwoordigt ook iemands moeder en moederlijke relaties. Het draait allemaal om voeding en verzorging, voor iedereen in de omgeving zorgen zoals een moeder dat doet voor haar kind. Vandaar dat de maan goed wordt vereerd in het Indiase systeem. De 12 Rasis zoals ze in het Tamil worden genoemd zijn:Mesha, Rishabha, Karkata, Mithuna, Simha, Kanya, Tula, Vrischikha, Dhanus, Makara, Kumbha en Meena.Ze lijken veel op de 12 sterrenbeelden Ram tot Vissen, maar hun duur in een jaar varieert enigszins.

Met de Rasi-calculator kunt u het teken weten waarin uw maan in uw geboortehoroscoop staat. Met andere woorden, het is eigenlijk je maanteken. Maan is de vertegenwoordiger van de geest in het Vedische systeem. Alle activiteiten die door een mens worden uitgevoerd, worden bepaald door de planeet Maan en de plaatsing ervan betekent ook de actie en reactie van een persoon. Het hangt helemaal van de geest af hoe we de dingen gaan waarnemen en hoe we de nodige stappen gaan ondernemen. Geboorte Nakshatra wordt ook geanalyseerd door het maanteken, omdat het de mentale stabiliteit van een persoon betekent. Om het rashi-teken beter te begrijpen, moet u eerst de rashi-heer en de planeetmaan begrijpen.

Elk van de 12 Rasi heeft ook een bepaalde tempel die ermee verbonden is. De tempels zijn verspreid over de staat Tamilnadu in Zuid-India en zijn toegewezen aan inboorlingen geboren onder de verschillende Rasis voor regelmatige aanbidding. Bekijk je Rasi-tempel.

Rashifal is dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse voorspelling en deze voorspellingen worden waargenomen vanaf het geboorteteken van de maan. Planeten die in verschillende tekens van de geboortemaan passeren, geven gunstige of ongunstige resultaten aan, afhankelijk van het teken dat ze op doorreis zijn.

Door onze Rashifal kunnen verschillende fasen van ons leven worden onthuld die ons negatief of positief kunnen beïnvloeden. Onze Rashifal vertoont ook enkele van de kenmerken die we hebben geërfd van ons maanteken. Rashifal informeert ons van tevoren over wat de verschillende gebeurtenissen in ons leven zullen beïnvloeden en hoe we soortgelijke of ongunstige omstandigheden het hoofd kunnen bieden. Koop nu uw Rashifal.

Nakshatra

Nakshatra is de term voor de maanhuizen in het hindoe-systeem. Een nakshatra is een van de 28 sectoren langs de ecliptica. Hun namen zijn gerelateerd aan de meest prominente asterismen in de respectieve sectoren. De oude hindoewijzen verdeelden de dierenriem in 27 Nakshatra's of maansterrenbeelden. Elk sterrenbeeld beslaat 13 graden, 20 minuten. De berekening van Nakshatras begint met Ashwini Nakshatra 0 graden Ram en eindigt op 30 graden Vissen gedekt door Revati Nakshatra. Abhijit is de 28e Nakshatra.

Het gebruik van Nakshatra is erg belangrijk in het Vedische systeem. Elke Nakshatra is verdeeld in vier secties die Padas worden genoemd. Nakshatra's definiëren ook de kenmerken van de planeten die erin zijn geplaatst. Het kennen van de Janma Nakshatra of je geboortester is erg belangrijk volgens de vedische astrologie. Janma nakshatra is de Nakshatra waarin de maan werd geplaatst op het moment van je geboorte.

De maan reist in een dag door een Nakshatra. Bekijk de Nakshatra voor de dag. Indianastro houdt rekening met deze Nakshatra's voor het bepalen van de gunstige data en Muhurtha voor elke religieuze gebeurtenis, inclusief het huwelijk. De rol van Nakshatras en hun respectievelijke Pada's in voorspellende astrologie is uniek voor de Indiase astrologie. Vind je nakshatra door je geboorteplaats en -tijd in te voeren.

Maar onthoud dat we ook in de tempels moeten aanbidden voor de 26 andere nakshatra's en niet alleen bij degene die wordt genoemd voor de eigen nakshatra! Er wordt gezegd dat een bezoek aan de tempel die overeenkomt met je Nakshatra of Geboortester minstens één keer per jaar obstakels wegneemt en een gelukkig leven voor de inboorling verzekert. Bekijk onze volledige lijst met tempels voor de Nakshatra's.

Vandaar dat volgens Indianastro ieder van ons wordt geboren onder een van de 27 nakshatra's. Het wordt ook wel geboortester genoemd. En elke Nakshatra hieronder krijgt een tempel toegewezen die bedoeld is voor levenslange aanbidding door de inboorlingen. Die specifieke tempel zou belangrijk zijn voor de inboorlingen die onder een bepaalde nakshatra zijn geboren.

Nog een ander belangrijk aspect hiervan is de voorspelling voor het huwelijk en de vooruitzichten op lange termijn, ook wel Porutham genoemd, wat aangeeft of het mannetje en het vrouwtje geschikt of compatibel genoeg zijn voor het huwelijk. Ook wel Jathaga porutham of Thirumana Porutham of 10 . genoemd porutham is het matchen van de horoscoop van de jongen en het meisje voor compatibiliteit en vrede en geluk in het huwelijk. In India is dit een essentiële activiteit voor het huwelijk. Dit is een functie die de horoscoopkaart van de mannelijke en vrouwelijke inheemse bevolking analyseert en zoekt naar compatibiliteitsproblemen.

Een diepgaande horoscoop-analyse van huwelijksovereenkomsten van geboortehoroscopen omvat het matchen van de individuen op verschillende factoren die samen 10 match worden genoemd. Dit omvat Rajju, Ganam, Nadi, Sthree Deergham, Yoni, Rasi, Rasi Athipathi, Vasiyam, Ayul en Mahendram. Dit is een van de best aanbevolen studiemethoden voor het maken van huwelijksmatchen die zijn uitgevoerd onder Indiase astrologie.

Yoni of Yoni Kuta is een van de 10 wedstrijden die worden gebruikt om de perfecte match van een jongen en een meisje te analyseren voordat ze gaan trouwen.

De Yoni's symboliseren de oorspronkelijke, instinctieve aard van het individu. Hoe beter de Yoni's tussen het paar, hoe beter ze samen kunnen handelen en zich kunnen hechten aan intense situaties en seks. De techniek die wordt gebruikt om de instinctieve match te bepalen, staat bekend als Yoni Kuta. Yoni betekent “bron” en verwijst naar de geslachtsorganen. De Nakshatra van de Maan is verwant aan een dier, wat de oer/instinctieve aard van een persoon symboliseert.

Bij Marriage matchmaking komen we Yoni (Match) tegen. Vandaar dat Yoni Koota is beschreven als de basisindicator van tevredenheid over seksuele activiteiten voor zowel de man als de vrouw.

Yoni is niets anders dan het privégedeelte van mannen en vrouwen. De Yoni is ingedeeld in verschillende categorieën voor de 27 Stars. Het type Yoni dat een man/vrouw bezit, varieert per geboortester. Als de match perfect is, zal het koppel maximaal plezier beleven aan hun geslachtsgemeenschap of seks. Als de Yoni kuta gewoon gewoon is, zal hun seksuele leven misschien geen voldoening schenken; ze kunnen gewoon bij elkaar wonen om de tijd door te geven. Als de Yoni Koota niet goed is, kan hun huwelijksleven in de problemen komen of kunnen ze kiezen voor een extra krijgshaftige relatie. Het resultaat zou worden bepaald door hun individuele horoscopen.

De Indiase astrologie gebruikt een andere dierenriem dan de westerse en is een tak van de Vedische wetenschap. In India is er een wijdverbreid geloof in deze wetenschap en het wordt vaak gebruikt.

Een ander belangrijk aspect in het Indiase systeem is de Daily Panchang of Panchangam zoals het in heel India wordt genoemd.

De Panchangam bestaat in wezen uit vijf delen van de dag, namelijk de naam van de dag, de tithi van de dag, de ster van de dag, de yogam van de dag en de karanam van de dag.

1. Het starten van een nieuwe onderneming op de juiste tithi zal veel rijkdom en welvaart voor de persoon opleveren. Evenzo zal elke daad die op de juiste dag van de week wordt gedaan, de levensduur van de inboorling verlengen.

2. Elke daad die op een dag met een goede en heilzame ster of nakshatra wordt gedaan, zal de nadelige gevolgen verlichten.

3. Wanneer men een daad tegelijk doet met goede en heilzame yogam, dan zal dat alle ziekten helpen verdwijnen.

4. Ten slotte zal een daad gedaan tijdens de goede en heilzame karanam de persoon helpen om het doel van de daad te bereiken zonder enige hindernissen en belemmeringen.

5. Daarom is het erg belangrijk om elke nieuwe onderneming of daad op het juiste moment te starten. De goede tijd wordt geleerd met behulp van de Panchangam.

Onze dagelijkse en maandelijkse Panchang geeft u al deze details voor elke dag van de maanden en helpt u bij het plannen van uw daden voor de dag.

Indianastro zou behoorlijk onvolledig zijn zonder de vermelding van Nadi shastra of Nadi-lezing. Het is een branche waar voorspellingen vooraf zijn gegoten in de Nadi-teksten, en op basis van uw precieze geboortetijd, als voorspellingen beschikbaar en vooraf voor u geschreven zijn, kunnen ze voor u worden voorgelezen.

De tempelstad, beroemd om Nadi Astrologie in Zuid-India, is Vaitheeswaran Kovil, in de staat Tamilnadu. Er moet ook worden opgemerkt dat voor sommigen de voorspellingen misschien helemaal niet beschikbaar zijn, dat wil zeggen dat ze sinds de eeuwen nooit zijn geschreven of niet beschikbaar zijn. Het vereist dat een precieze geboortetijd aan de lezer wordt vermeld.

Het lezen van Nadi is een totaal andere stroom van waarzeggerij waarbij de lezer zelf weinig ruimte heeft voor de voorspellende handeling, behalve om te lezen wat er al is en om de mogelijkheden uit te leggen als je het niet begrijpt, en om de juiste kaart te verfijnen voor u op basis van opeenvolgende vragen aan u over uw geboortetijd enz.

VEDISCHE REKENMACHINES

  Rahu Kalam Calculator Rahu Kalam-rekenmachine

  Yamakandam Kalam Calculator Yamakandam-calculator

  Find  Favourite  Direction (Shoolam) Vind favoriete richting (Shoolam)

  Sunrise / Sunset Calculator Zonsopgang / zonsondergang Calculator

  Kundali / Jathakam Calculator Calculator Krijg Kundali / Jathakam voor je geboortedatum

  Get Nakshatra for your Birth Date Krijg Nakshatra voor je geboortedatum

  Auspicious Days Gunstige Tijden Finder

  Baby Names as per Rashi / Nakshatra Babynamen volgens Rashi / Nakshatra

Dasa-periodes

Dasa Bhukti Perioden of de planetaire perioden geven aan dat de periode van goede of slechte effecten wordt geproduceerd volgens hun plaatsing door Maanteken (Rasi), Huis (Bhava), Combinaties (Yoga's of Raja Yoga's) of Aspecten (Drishti). Vimshottari Dasa is de belangrijkste Dasa van Vedicastro, een cyclus van 120 jaar gebaseerd op de maximaal mogelijke levensduur voor een individu.

Elk van de zeven planeten en de twee maanknopen (Navagraha) heeft zijn eigen periode of Mahadasa in de cyclus. De Vimshottari dasha is verbonden met het systeem van Nakshatra's of maanhuizen door het feit dat elk van de Navagraha de heer (of heerser) is van drie van de zevenentwintig nakshatra's die samen met de positie van de maan zijn.

Vimshottari Dasha gaat ervan uit dat de maximale levensduur van een individueel mens 120 jaar is, wat de totale duur is van alle negen planetaire perioden. Ketu 7 jaar, Venus 20 jaar, zon 6 jaar, maan 10 jaar, Mars 7 jaar, Rahu 18 jaar, Jupiter 16 jaar, Saturnus 19 jaar en Mercurius 17 jaar in de volgorde van hun werking. De volgorde van de belangrijkste perioden (dasa) onder het Vimsottari dasa-systeem is de dasa van de zon, gevolgd door de maan, Mars, Rahu, Jupiter, Saturnus, Mercurius, Ketu en Venus.

Shadbala

'Shad-bala' is een kwantitatieve analysemethode van planetaire kracht in de Vedische astrologie. 'Shad' betekent '6' in het Sanskriet, d.w.z. er zijn 6 hoofdcriteria voor het beoordelen van de sterkte van een planeet. Zoals de naam al doet vermoeden, betekent Shadbala zesvoudige kracht. Een graha of planeet verwerft kracht op verschillende manieren, zoals geplaatst worden in een bepaalde Rasi, Bhava, Varga, Dag- of Nachttijd, Shukla of Krsna paksha, Vakri zijn of zegevieren in Graha Yuddha enz. Shadbala is een wiskundig model om de kracht verkregen uit 6 verschillende bronnen.

Hoewel deze sterke punten gezamenlijk worden gebruikt om het effect van planeten op het leven van de inboorlingen te vinden, wordt er meer gebruik gemaakt van de sterke punten en we krijgen de aanwijzing van die toepassingen van hun namen.

Gowli panchangam

This is the lizard mythology which is being believed by most of the South Indians. However there are no scientific studies or logical conclusions available on this mythology. Lizard Astrology (Palli Dosha shastram / Gowli Pathana Shastram / Palli Vizhum Palangal-Tamil) is a part of Hindu-Astrology which tells the effects of lizard falling on body parts of men and women. Most of the Hindus believe in it.

The movement and the falling of the wall lizard finds special mention in the Gowli Shastra. The falling of the lizard on different parts of the human body has different significance and it predicts certain future events as well. The effects of the lizard falling for men and women are different as per the shastra.