Geboortester / NakshatraDe term Nakshatra is een combinatie van "naks" en "shetra". In het Sanskriet betekent naks hemel en shetra betekent regio of gebied. Dus nakshatra betekent een hemelgebied. Nakshatra verwijst naar de maanhuizen in de Indiase astrologie.

Volgens Vedische concepten is de eclipticahemel verdeeld in 27 gelijke sectoren die elk een Nakshatra worden genoemd. De maan die in de Indiase astrologie meer prioriteit krijgt, zou op één dag door één nakshtra-huis reizen.

Janma nakshatra is de nakshatra waar de maan wordt geplaatst ten tijde van de geboorte van de inboorling.
Nakshatra
Chinees jaar
Geboortesteen

De nakshatra is verder verdeeld in vier kwartalen, ook wel de Padas genoemd. In de Vedische astrologie is Nakshatra of sterrenbeeld een van de vele factoren die worden overwogen voor het doen van nauwkeurige voorspellingen. Dus de waarde voor elke nakshatra is 13 graden en 20 minuten. De 360 ​​graden vanaf een vast punt omvat 12 zodiacs en 27 nakshatra's. Met andere woorden, nakshatra is een verdere onderverdeling van dierenriem. Dus deze voorspellingsmethode met behulp van nakshatra wordt in de Indiase astrologie als nauwkeuriger beschouwd dan de voorspellingsmethode met behulp van de dierenriem.

Krijg Nakshatra voor je geboortedatum

Geboortedatum *
     
Geboortetijd*
     
Plaats *
 
 

Nakshatra's worden geregeerd door hun respectievelijke goden en planeten en ze hebben ook individuele tempels die uitsluitend voor hen zijn gewijd, verspreid in India. De nakshatra's worden geclassificeerd op basis van vele aspecten zoals geslacht, temperament of Guna of karakter. De nakshatra's zijn mannelijk en sommige zijn vrouwelijk volgens geslachtsclassificatie. De andere classificatie is op basis van de temperamenten en de nakshatra's zijn onderverdeeld in deva, menselijke en rakhasha's. Nog een classificatie is gebaseerd op de gunas namelijk rajo, tamo en sato guna.