DHANISHTHA STAR / NAKSHATRA

Dhanishtha- FluitDhanishtha- Fluit

Dhanishta/Avittam wordt geregeerd door de Vasu's, de goden van overvloed. Het staat bekend als de "Ster van de symfonie". Deze nakshatra is eigendom van de vurige planeet Mars. Deze nakshatra overspant van 23°-20' in Makar tot 6°-40' in Kumbha. Het symbool is een trommel en een tabla. Dhanishtha heeft twee betekenissen: de ene is Dhana (rijkdom) en de andere is Dhvani (geluid). Dhanishta bouwt voort op de verbindingen van Shravana en maakt ze praktischer.

Dhanishtha-kenmerken

Een persoon geboren in deze Nakshatra is van uitstekend gedrag, praktisch, rijk, krachtig en goedhartig. Mensen geboren in deze nakshatra zijn mager en lang, met een goed vermogen om besmettelijke ziekten te weerstaan. Deze mensen worden boos en zijn vastbesloten om de dader met alle macht te verpletteren. Deze mensen moeten goed voor hun gezondheid zorgen, aangezien ze de neiging hebben hun gezondheidsproblemen te verwaarlozen tot ze het extreme stadium bereiken.Geboren in Dhanishta zijn gepassioneerd over het verleden en besteden tijd om erover te leren.

Dhanishtha Nakshatra heeft één ongewoon kenmerk dat duidt op een vertraagd huwelijk of een ongelukkig huwelijksleven.

Vrouwtjes geboren in deze nakshatra zien er altijd jonger uit dan hun werkelijke leeftijd. Het huwelijksleven zal gelukkig en bevredigend zijn. Degenen die onder deze nakshatra geboren zijn, kunnen last hebben van klachten als bloedarmoede, hoesten en verkoudheid etc. Vrouwen kunnen last hebben van baarmoederproblemen.

Ze zijn geduldig, lijdend, koninklijk leven, volhardend, wraakzuchtig, dapper en sociaal.

Nakshatra: Dhanishta

Tempel1: Sri Magudeshwarar
Tempel

Tempel2: Brahma Gnana-tempel

Andere tempels voor Dhanishtha