BHARANI STAR / NAKSHATRA

Bharani-olifantBharani-olifant

Bharani, betekent "The Bearing Star", ook wel bekend als "The Star of Restraint". Bharani wordt geregeerd door Yama, de god van de dood. Dit is de tweede nakshatra van de dierenriem, variërend van 13°-20' tot 26°-40'. De planeet van kunst en schoonheid, de Venus, regeert deze nakshatra. De energie van Bharani wordt ugra of krura genoemd, wat zich vertaalt als hard, krachtig, heet, formidabel en fel.

Deze ster staat onder de planetaire heerschappij van Venus en staat in het teken Ram, geregeerd door Mars. De ster Bharani vertegenwoordigt het karakter van Agni Rasi Tamo Guna. De etymologische betekenis van Bharani is 'wat verdient te worden gecultiveerd en bewaard', dat wil zeggen afhankelijkheid, dienaren, houders of iets anders waarmee het leven wordt verdiend. Bharani's dierensymbool is de Olifant. Deze ster is verbonden met de energie die we gebruiken om onszelf in de materiële wereld te handhaven.

Bharani Nakshatra brengt dat wat zijn levensduur heeft bereikt naar een nieuwe toestand. Het toont de beweging van de ziel weg van het lichaam. Het brengt ideeën over met betrekking tot discipline, zelfbeheersing om trouw te zijn, standvastig te zijn, volhardend te ondersteunen, te onderhouden, te voeden, enz. In het geval van sterke kwaadaardige invloeden kunnen personen extreme neigingen ontwikkelen zoals misdaden, moorden, terrorisme, enz.

Bharani-kenmerken

Als een persoon in deze Nakshatra is geboren, is hij wreed, ondankbaar en heeft hij geen schuldgevoel, verwerft hij bekendheid, is hij bang voor water, is hij rusteloos en slecht. Ze zijn stabiel, goed geïnformeerd en waarheidsgetrouw. De geboren Bharni zijn eerlijk en ze zijn openhartig in hun mening en willen hun mening niet wijzigen om anderen te plezieren. Een interessant kenmerk van degenen die in Bharni zijn geboren, is dat ze dol zijn op het verspreiden van geruchten.

Vrouwtjes geboren in deze nakshatra zijn carrièregericht. Ze gedragen zich meer als een leider van een groep, dan als een gewoon familielid. Bharani-geboren hebben een magnetische persoonlijkheid, wisselende stemmingen, zakelijk ingesteld, invloedrijk, hoge positie.

Nakshatra: Bharani

Tempel1: Sri Agneeswarar
Tempel

Tempel2: Sri VadaAranyeswarar
Tempel

Andere tempels voor Bharani