Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Lord Agneeswara vereert op het westen gericht tegen de traditionele richting van het oosten. Er is een hellingachtige formatie rond de Shivalinga gevuld met water om de Agni of hitte van de Heer te kalmeren. Dit is een belangrijk kenmerk van de tempel.

Heer

Sukra God

Symbool

Bharani - Olifant

Dierenriem

Dierenriem Ram

Moolavar

Agneeswarar

Amman/Thayar

Sundaranayaki

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Nalladai

Wijk

Nagapattinam

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Yama


ADRES:

Sri Agneeswarar-tempel, Nalladai-609 306, Tharangampadi Taluk, district Nagapattinam.

Telefoon: +91 4364-285 341,97159 60413,94866 31196

Pooja:

De tempel is open van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 17.00 uur. tot 20.30 uur.

Festivals:

Aippasi Annabishekam in oktober–November, Karthikai Somawar–Maandagen van Karthikai in november–December, Margazhi pujas en Arudra Darshan ook wel Tiruvadhirai genoemd in december–Januari, Thai Fridays en Thai Poosam in januari–Februari, Maha Shivrathri in februari–Maart, Panguni Uthiram in maart-april, Panchamurthi-processies op Karthikai-zondagen in november–December zijn de festivals die in de tempel worden gevierd.

Tempelgeschiedenis:

Sage Mruganda Maharshi organiseerde een grote Yagna voor de Heer van Nalladai. Hij kondigde ook aan dat de materialen die nodig zijn voor de Yagna door het publiek kunnen worden bijgedragen. Ze weefden drie zijden kleding met goud en offerden er een aan de Heer, een aan de Rishi en de derde aan hun koning. Aan het einde van de yagna legde de rishi twee kleren die aan hem en de Heer werden gegeven in de vuurplaats. Het publiek stelde de vraag: "Zouden de kleren die in de Yaga Gunda zijn geplaatst de Heer bereiken." De wijze vroeg hen om het zelf te gaan zien in het sanctum sanctorum. Het was een aangename verrassing voor de toegewijden om te zien hoe hun product de Heer bedekte. De wijze legde uit dat van de verschillende soorten Agni, Bharanai Rudragni er een was die de macht had om dingen te nemen die ze aan de Heer gaven. Vandaar dat de Nalladai-tempel wordt toegeschreven aan de Bharani-ster. Vilwa, de heilige boom van de tempel heeft een verhaal. Op een dag kwamen de Chola-koning van de dag en Sivanesa Nayanar hier om de Heer te aanbidden. Een tijger achtervolgde Nayanar die in de nabijgelegen boom klom. Na een tijdje, toen hij bij de Kundangulam-tank kwam, volgde het dier nog steeds maar werd gedood door de Nayanar. De Heer verscheen voor Nayanar en zegende hem.

Grootsheid van de tempel:

Bharani nakshtra-inboorlingen wordt geadviseerd om deze tempel zo vaak als ze kunnen te bezoeken en Lord Agneeswara te aanbidden. Er wordt gezegd dat Bharani-mensen de Dharani-wereld zouden regeren, wat betekent dat ze erg populair zullen zijn. Ze worden geadviseerd om Homas uit te voeren voor de Heer die Agni–Fire gepersonifieerd is. De voordelen zouden dubbel zijn als ze dat doen op de Bharani-sterrendag in Karthikai-november-december. Aangezien de tempel op het westen is gericht, wordt gezegd dat bidden in dergelijke tempels grote voordelen zou opleveren voor de toegewijde, aangezien de Heer hier woedend van aard zou zijn. Moeder Sundaranayaki vereert met uitzicht op het zuiden. Om de hitte van de Heer te verminderen, wordt een hellingachtige vorm gemaakt rond de Shiva Linga gevuld met water. Dit is de plaats die kleren weefde voor de Heer Zelf, het heet Neithaladai – fijne kleding weven. Na verloop van tijd is het gekrompen als Nalladai.