Temple's Speciality:
Temple's Speciality:


De Vada Aranyeswarar-tempel in Thiruvalangadu is een van de Padal Petra Sthalams. Deze plaats was ooit een bos van Banyan-bomen en vandaar de naam Thiruvalangadu (Thiru + Alam + Kadu). Thiru betekent heilig, Alam is Banyan en Kadu betekent bos. Lord Shiva is hier een swayambumurthy. De Heer kijkt naar het oosten en zijn gemalin Vandar Kuzhali Amman bevindt zich in een apart heiligdom op het zuiden. De theertham is Mukthi Theertham en de Sthala Vruksham is Alamaram of Banyan-boom.

Heer

Sukra God

Symbool

Bharani - Olifant

Dierenriem

Dierenriem Ram

Moolavar

Sri Vadaranieswarar

Amman/Thayar

Sri Vandar kuzhali ammai

Stad

Tiruvalankadu

Wijk

Tiruvallur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Yama


ADRES:

Thiruvalangadu ligt ongeveer 60 km van Kathipara Junction, Chennai.

Het is ongeveer 15 km van Arakkonam en 18,6 km van Tiruvallur.

Arulmigu Vandarkuzhali sametha Vadaranyeswarar Koil Tiruvalangadu - 609 810, district Tiruvallur.

Telefoonnummer tempel: +91- 4118-272 608.

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 10.00 uur en van 16.30 uur. tot 20.00 uur.

Pooja:

Viswaroopa Darshan – 6 AM

Kala Sandhi Pooja – 7.30 AM

Uchchikala Pooja – 10.30 AM

Sayaratchai Pooja – 4.30 PM

Ardhajama Pooja – 7.30 PM

Palliyarai Pooja – 8 PM

Voordelen van aanbidding:

Er wordt gezegd dat Mandhi, de zoon van Saneeswaran, boete deed en een hagedis op hem viel en dit wees op een slecht voorteken. Hij vroeg zijn vader hoe hij van de dosham af kon komen. Saneeswaran vroeg hem om tot Lord Shiva te bidden en dienovereenkomstig bad hij tot Lord Shiva. De Heer verscheen voor hem en vroeg hem om puja te doen voor een mandalam (48 dagen) in Thiruvalangadu. Hij installeerde hier een Lingam en voerde de puja uit om van de dosham af te komen.

Het wordt aanbevolen om de parihara puja op zaterdag te doen, aangezien Mandhi de zoon is van Saneeswaran die de Heer van de zaterdagen is. Je kunt de puja uitvoeren om de schadelijke effecten van Ashtama Sani, Ardhasthtama Sani en Janma Sani kwijt te raken. Het verwijdert ook de schadelijke effecten van Mandhi die aanwezig zijn op de verkeerde plaats van de horoscoop van de persoon. Er wordt ook aangenomen dat de parihara-puja huwelijksobstakels wegneemt, kinderloos wordt gezegend met nageslacht, verbetering van de financiƫle status en studenten zullen het goed doen in hun academische wereld.

Grootsheid van de tempel:

Dit is de tempel die regelmatig door mensen onder Bharani Nakshatra wordt aanbeden. Hierdoor zouden ze een vredig en gelukkig leven leiden. Nog beter is het als ze deze tempel bezoeken op de dag van Bharani Nakshatra. Aan de overkant van de tempeltank is de Thirumulanayaki sametha Muktheeswarar-tempel in de Rasi Mandapam met twaalf pilaren en de afbeeldingen van Janma Rasis en Navagraha zijn op die pilaren te zien. Je moet ofwel lopen of met een tweewieler gaan om deze tempel te bereiken.