MRIGASHIRSHA STAR / NAKSHATRA

Mrigashirsha - hertenhoofdMrigashirsha - hertenhoofd

Mrigashirsha wordt geregeerd door Soma, de God van de Maan of de onsterfelijke nectar. Dit is de vijfde nakshatra van de dierenriem, variërend van 23°-20' in Vrishabha tot 6°-40' in Mithuna.

Het woord 'Mriga' staat voor bossen, tuinen, een zoektocht, een zoeken om te vinden, rondzwerven in bossen en een jager, om het pad te banen, een gids en leermeester. Mrigashirsha ligt deels in Vrishabha en deels in Mithuna.

Het brengt de ideeën over van het zoeken naar mooie gezichten, het bezoeken of verzoeken van een meisje. Mensen die in deze nakshatra zijn geboren, hebben een sterk lichaam en een matige huidskleur.Mrigashirsha-kenmerken

Ze zijn oprecht in hun gedrag naar anderen toe en verwachten dat anderen zich ook zo moeten gedragen. Ze hebben een goed grijpvermogen, leren snel nieuwe dingen en zijn creatief van aard.

Een persoon geboren in deze Nakshatra is een scherpe schutter, geliefd bij de koning en volgt een deugdzaam pad. Ze hebben altijd financiële en persoonlijke problemen. Vrouwtjes die in deze nakshatra zijn geboren, houden zich na het huwelijk graag op de een of andere manier bezig. Uitgebreid leren, houdt van onderzoek, hoge positie, nobele kijk op het leven, mystiek zijn enkele van de eigenschappen die worden getoond door degenen die zijn geboren onder Mrigashirsa nakshatra.

Nakshatra: Mrigashirsha

Tempel1: Sri Adi Narayana-tempel

Tempel2: Sri Vana Durga Devi-tempel

Andere tempels voor Mrigashirsha