Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Lord Narayana verleent darshan van het sanctum sanctorum in het algemeen in drie vormen – staan, zitten of liggen. Zijn arendsvoertuig Garuda verschijnt ofwel recht tegenover de Heer of naast hem. Tijdens festivals komt Perumal op Garuda. Zoals het verhaal gaat, verschijnt Perumal, aangezien Perumal snel op Garuda vertrok om een ​​koning in deze plaats te helpen, ook op de Garuda in het sanctum sanctorum. Dit is een zeer zeldzame vorm in een Vishnu-tempel. Vandaar dat Garuda Seva elke dag in de tempel wordt gevolgd.

Heer

Mangal God

Symbool

Mrigashirsha- Hertenkop

Dierenriem

Dierenriem Vissen

Moolavar

Aadhinarayanaperumal

Amman / Thayar

Sridevi, Bhoodevi

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Enkan

Wijk

Tiruvarur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Aditi


ADRES:

Sri Aadhinarayana Perumal-tempel,

Enkan – 612 603, district Tiruvarur.

Telefoon: +91 4366-269 965, 94433 51528

Openingstijd:

De tempel is open van 7.00 uur tot 11.00 uur en van 16.00 uur. tot 19.30 uur.

Festivals:

Speciale abisheks en puja's worden uitgevoerd in de tempel op alle Poorattadhi-sterrendagen van het jaar.

Tempelgeschiedenis:

Sage Bruhu deed hier boetedoening, omringd door Vanni-bomen. Een chola-koning maakte hoge geluiden om op een leeuw te jagen en onderbrak daarmee de boetedoening van de wijze. De woedende wijze vervloekte de koning dat hij het gezicht van een leeuw zou hebben, omdat hij deze plek had gekozen om te jagen waar wijzen boete doen. De koning smeekte om een ​​remedie. De wijze suggereerde dat hij een bad zou nemen in de Vettraru-rivier, bekend als Vruddha Cauvery, en Perumal zou aanbidden. De koning volgde het advies van de wijze op en kreeg zijn menselijke gezicht terug. De plaats werd belangrijk voor de Mrigasheersha-ster toen de koning hier werd verlost van het Mriga-gezicht (dieren).

Grootsheid van de tempel:

Er wordt aangenomen dat Sage Mrigandu nog steeds onzichtbaar in deze tempel aanbidt. Er wordt ook aangenomen dat Perumal op Garuda zou verschijnen, als de inboorlingen van Mrigasheersha starr hier zo vaak als ze konden of op de sterrendag aanbidden. Processie godheid Sri Aadhinarayana Perumal genaden met Zijn discussie en schelp samen met consorten Sridevi en Bhoodevi. Werkzoekenden wordt geadviseerd om op woensdag en zaterdag abishek te verrichten in Perumal. Dit is een Vaishnava-tempel met de presiderende godheid Perumal die op Garuda in het sanctorum zelf verschijnt. Inboorlingen van Mrigasheersha nakshatra aanbidden hier voor snelle oplossingen voor problemen waarmee ze worden geconfronteerd.