Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Lord Shiva siert het westen, een traditie die verschilt van het algemene systeem. Dat Lord Shiva een Gajasamhara Murthy is, is een extra belang en reputatie van de tempel.Heer

Ketu God

Symbool

Paardenkop

Dierenriem

Dierenriem Ram

Moolavar

Sri Piravi Marundeeswarar

Amman/Thayar

Brighan Nayaki – Periyanayaki

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Thiruthuraipoondi

Wijk

Tiruvarur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Ashwini Kumaras


ADRES:

Sri Piravi Marundeeswarar-tempel, Tiruthuraipoondi-617 713, district Tiruvarur.

Telefoon: +91 4369 222 392, 94438 85316, 91502 73747

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 11.00 uur en van 16.00 uur. tot 20.00 uur.

Festivals:

Het Chithirai-festival in april-mei wordt groots gevierd in de tempel, gevolgd door Navarathri in september-oktober en Tiruvadhirai in december-januari.

Tempelgeschiedenis:

Jallika, een demon, was een fervent Shiva-aanhanger. Ze was goed van aard. Haar man Virupakshan was wreed en gaf de voorkeur aan mensenvlees als voedsel. Een jonge jongen ging naar Ganga om shrarda voor zijn ouders uit te voeren. Toen Virupaksha zich haastte om de jongen te verslinden, weerhield Jallika hem ervan te zeggen dat het doden en eten van brahmanen in een vergif zou veranderen en hem zou doden. De demonische echtgenoot duwde haar opzij en verslond de brahmaanse jongen en stierf onmiddellijk.Jallika haastte zich naar Lord Shiva in Tiruthuraipoondi en huilde terwijl ze zei dat haar man echt slecht was en smeekte de Heer om hem aan haar terug te geven omdat ze niet zonder hem kon leven. Bewogen door haar gebeden verscheen Moeder Periyanayaki voor haar en bracht zowel de brahmaanse jongen als haar demonische echtgenoot tot leven. De jongen vroeg de Moeder wat Haar ertoe aanzette zijn leven te herstellen. Moeder zei dat Haar genade altijd zou regenen op degenen die respectvol shrardha aan voorouders verrichten en dat Ze de zielen totale redding zou schenken en hen in de Hemel zou plaatsen. Ze vertelde Jallika dat ze geen enkele vrouw van haar Mangalsutra zou laten beroven, terwijl ze het welzijn van de echtgenoot wenste, hoe slecht hij ook was, en beloofde hem te veranderen.

Grootsheid van de tempel:

Ashwini-ster heeft medische krachten. Volgens de oude filosofie is geboorte op zich al een ziekte. Piravi (geboorte) Marundeeswarar helpt toegewijden uit de cyclus van geboorten en sterfgevallen en biedt totale redding aan Jeevatmas. Degenen die geboren zijn uit de Ashwini-ster hebben van nature de kracht van weerstand tegen ziekten. Om dat geschenk in stand te houden, wordt hen geadviseerd om deze tempel te bezoeken en Dhanvantri Homa en Saneeswara Homa uit te voeren en planeet Mars te aanbidden.