Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Sani Baghwan (planeet Saturnus) vereert in de tempel op het zuiden met zijn metgezellen Mandha en Jeshta in huwelijksvorm.

Heer

Sani God

Symbool

Pushya - Bloem

Dierenriem

Dierenriem Kataka

Moolavar

Sri Akshayapureeswarar

Amman / Thayar

Sri Abdhivirthinayagi

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Vilankulam

Wijk

Thanjavur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Brhaspati


ADRES:

Sri Akshaya Pureeswarar-tempel, Vilankulam – 614 612.

Peravurani Taluk, Thanjavur District.

Telefoon: +91 97507 84944, 96266 85051.

Openingstijd:

De tempel is open van 4.00 uur tot 19.00 uur. doorlopend.

Festivals:

Mahasivaratri in februari-maart, Tirukarthikai in november-december en Margazhi Tiruvadhirai in december-januari zijn de festivals die in de tempel worden gevierd.

Tempel Histroy:

De plaats is nauw verbonden met planeet Saturnus. Zijn zoon, Yama de God des Doods, sloeg hem op zijn been en was verlamd. Saturnus begon een pelgrimstocht naar alle Shiva-tempels voor genezing. Toen Hij hier kwam, viel hij neer, getroffen door de wortels van de Vila-boom. Het was een zaterdag (Sani's eigen dag) gecombineerd met Poosam-ster en Akshaya Thrithiya die voorspoed aanduiden. Terwijl Hij viel, rees de veer Poosa Gnanavavi, die tot dan toe verborgen was, met kracht op en nam Hem op. Heer Akshaya Pureeswara verleende hem darshan en zegende Sani. Zijn been werd recht.

In combinatie met de namen van de Vila-boom en de Gnanavari-bron, kwam de plaats bekend te staan ​​als Vilankulam. Kulam-lente. Een Siddha, Poosa Marungar genaamd, woonachtig in Saneeswara Loka (wereld), gebruikte om de Sanivari theertha op de bronnen van Shiva-tempels te morsen. Er wordt aangenomen dat de Siddha de tempel dagelijks bezoekt voor aanbidding.

Grootsheid van de tempel

Toen zijn been was aangetast, aanbad Saturnus Akshaya Purreswarar in de tempel. Deze ster staat achtste in de lijst van 27 sterren. Daarom wordt de inboorlingen geadviseerd om hier op de sterrendag of op de Akshaya Tthritiya-dag in de maand april-mei te bidden voor het verkrijgen van alle welvaart en gezondheid in het leven. Ze moeten ook acht keer abishek voor Sani Bhagwan uitvoeren en acht keer om de schrijn lopen voor blijvende oplossingen voor hun problemen. Zelfs als de impact van het Sani-aspect ernstig zou zijn, zou dit gebed helpen om de intensiteit van de planeet te verminderen.

Vilankulam Saneeswara wordt gezocht door mensen die te maken hebben met schuldenlast, noodlijdende, frequente gezondheidsproblemen, gehandicapten en obstakels in huwelijksaanzoeken. De Heer vereert in de tempel met Zijn metgezellen Jeshta en Mandha in huwelijksvorm in de naam van Aadhibruhat Saneeswara. Moeder Abhivruddhi Nayaki (moeder die alle vooruitgang in het leven schenkt) zorgt voor alle ontwikkeling in het leven. Er is geen Navagraha-heiligdom in de tempel. In plaats daarvan komen Sani Baghwan en Zijn Vader Zon vanuit hun respectieve heiligdommen. Lord Vinayaka genaden op het westen. Terwijl Hij succes (Vijaya) verzekert aan Zijn toegewijden, wordt Hij geprezen als Vijaya Vinayaka.