Stier

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 4, is een planeet van emotie, thuis en geluk. Het toont de neiging van Taurus-typen tot expansie door eigendom en comfort, evenals hun zielsneiging naar gratie of schoonheid.

Het toont hun neiging om zich zorgen te maken en mogelijke scheiding van hun gezinsleven in hun poging hun gebied van materiële ontwikkeling uit te breiden. Het is over het algemeen neutraal, wordt door sommigen als enigszins gunstig beschouwd (doordat het een kwaadaardige uitspraak is over een invalshoek), enigszins ongunstig door anderen (door zijn fundamentele aard).

Stier

maanMaan:

De maan, als heerser van huis 3, is een planeet van energie, interesse, motivatie, impuls en enthousiasme. Het toont het sterke gevoel van nieuwsgierigheid van Taurus-typen, wat hen aan de ene kant kan leiden tot artistieke bezigheden of aan de andere kant tot oppervlakkige hobby's. Het is over het algemeen ongunstigMarsMars:

Mars, als heerser van huis 7 en 12, is een planeet van relatie, seksualiteit en passie. Het duidt op een impuls naar sensualiteit, wat kan leiden tot verlies van energie en dissipatie. Het kan ook financiële verliezen of uitgaven voor een relatie weergeven. Het toont het vermogen van de Stier tot agressie in relaties en hun hoge passieniveaus. Het is ongunstig.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 2 en 5, is een planeet van spraak, onderwijs, intelligentie en creativiteit. Het toont het inherente artistieke en poëtische gevoel van Stiertypen hun schoonheid en formele volgorde van expressie. Ze gedijen door goede communicatie. Het is over het algemeen gunstig.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 8 en 11, is een planeet van eigenzinnigheid, geweld en vernietiging. Het toont een gevaar voor buitensporige materiële expansie en eigengerechtigheid, en kan zwaarlijvigheid veroorzaken. Het is over het algemeen ongunstig, zijn aard enigszins in evenwicht gehouden door de natuurlijke heilzame eigenschappen van Jupiter.

Venus:

Venus, als heerser van huis 1 en 6, vertoont de neiging om met buitenlanders te werken. Het laat zien hoe Taurus-typen hun eigen ziekten of vijandigheid in het leven kunnen creëren door hun buitensporige traagheid, koppigheid en vasthoudendheid aan vorm. Het is over het algemeen gunstig, maar Venus is enigszins aangetast door zijn heerser-schip van de zesde.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 9 en 10, geeft eer, prestige, macht, positie en grote vaardigheid. Het toont de blijvende drang naar praktische prestaties in de Taurus-natuur, die vaak pas op hoge leeftijd sterk wordt. Als Saturnus te sterk is, kunnen Taureans koud en beheersend zijn en hun anderszins gratie neutraliseren. Saturnus is zeer gunstig door Raja Yoga te geven.

Al met alAl met al:

De maan, Mars en Jupiter (heersers van huizen 3, 8 en 12) brengen gevaar, onbezonnen actie en plotselinge ondergang met zich mee. Mercurius en Jupiter (die huizen 5 en 11 regeren) zorgen samen voor een diepgaande intelligentie. Saturnus geeft Raja Yoga en geweldige prestaties, vooral in combinatie met Mercurius, waardoor ze een spirituele aard kunnen krijgen. Venus en Mars zorgen samen voor een zeer sensuele instelling en mogelijke dissipatie. Voor Stier geeft Venus meer succes als ze getemperd wordt door Saturnus.

Als een vast en aardeteken zijn Stier-typen traag om dingen te beginnen, maar erg goed in het perfectioneren van vormen. Ze zijn vaak conservatief en als ze eenmaal ergens mee bezig zijn, laten ze het langzaam los. Daarom manifesteren de planeten voor Stier zich langzaam maar grondig.