Weegschaal

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 11, is een planeet van verworvenheden, ambities en idealen, maar ook van impuls, macht, dapperheid, geweld, ziekte en vijandschap. Weegschalen hebben de neiging om een idealistisch egoïsme en eigengerechtigheid te hebben. Ze hebben geweldige doelen voor zichzelf die moeilijk te bereiken zijn.

Ze kunnen te veel proberen en zichzelf overbelasten. De zon is over het algemeen impulsief en ongunstig voor Weegschaal.

Weegschaal

maanMaan:

De maan, als heerser van huis 10, is een planeet van macht, prestige, actie en realisatie. Weegschalen verwerven invloed en roem door sympathie voor de maan met anderen. Op politiek niveau kan dit hen macht geven over de massa. Ze zijn meestal progressief en bewust van sociale trends, die ze helpen op gang te brengen. De maan is over het algemeen neutraal, maar wordt soms als ongunstig beschouwd (als een weldadige uitspraak over een driehoek).MarsMars:

Mars, als heerser van huizen 2 en 7, is een planeet van rijkdom en relaties en kan duiden op financiële conflicten. Mars die de zevende regeert, maakt relatie tot een potentiële bron van conflicten. Weegschalen kunnen een agressieve energie in een relatie projecteren of er een ervaren. Mars is over het algemeen ongunstig voor Weegschalen.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 9 en 12, is een spirituele planeet die afstand doet door wijsheid, een idealistisch gevoel van zelfopoffering. Weegschaalspiritualiteit vereist een sterke intellectuele basis (Mercurius), aangezien ze de neiging hebben zich te laten meeslepen door speculatie en ambitie (Jupiter). Mercurius is over het algemeen de beste planeet voor Weegschaal, zowel voor de zaken van het innerlijke als het uiterlijke leven.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 3 en 6, is een planeet van energie, impuls, winst, ambitie, egoïsme, ziekte en vijandschap. Het toont conflicten met vrienden, een kritische geest en een neiging tot politieke of religieuze ijver. Weegschalen lijden onder het teveel proberen om de wereld te veranderen. Hoewel Jupiter over het algemeen ongunstig is, is het niet altijd zo en kan het goede resultaten opleveren als het wordt geaspecteerd door Mercurius en Venus.

Venus:

Venus, als heerser van huis 1 en 8, vertegenwoordigt zelf, leven en een lang leven. Het toont een neiging tot ondeugd of hartstocht aan de ene kant, of diepgaand idealisme en aspiratie aan de andere kant. Hoewel het in het algemeen gunstig is als de heerser van de opklimmende, is het besmet door zijn heerser-schip van de achtste.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 4 en 5, is een planeet van intelligentie en geluk. Het geeft de vasthoudendheid, concentratie, uithoudingsvermogen en diepgang van Librans aan, waardoor ze slagen in het leven. Weegschalen zijn streng over hun principes en kunnen, wanneer deze zuiver zijn, zowel innerlijk als uiterlijk veel bereiken. Saturnus is erg veelbelovend en geeft Raja Yoga.

Al met alAl met al:

Saturnus en Mercurius (heren van huizen 5 en 9) zorgen in combinatie voor spirituele groei. Saturnus alleen (heer van huizen 4 en 5) geeft Raja Yoga of met de Maan (regerend huis 10). Jupiter met Mercurius en Venus geeft een hoog idealisme en liefde voor waarheid en harmonie. Jupiter met Mars kan geweld, egoïsme of ziekte veroorzaken.

Als kardinaal en luchtteken handelen weegschalen met vastberadenheid als ze eenmaal duidelijk zijn over hun principes. Weegschaal wordt vaak beschouwd als de beste Ascendant, aangezien de belangrijkste negatieve planeet Jupiter wordt, wiens grote weldadige aard ervoor zorgt dat hij vaak op een positieve manier functioneert, zelfs tegen de regels van het huisheer.