Vissen

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 6, toont de neiging van Vissen-typen om te lijden aan vijanden, ziekten of tegenstand. Dit zorgt ervoor dat ze ofwel op zichzelf erg sterk worden, soms zelfs vijandig en agressief, of juist tegen

neem een achtergrondrol in het leven en drijf besluiteloos af. De zon is voor hen over het algemeen ongunstig.

Vissen

maanMaan:

De maan, als heerser van huis 5, toont hun sterke creatieve intelligentie, hun liefde voor verbeelding en speculatie, maar ook hun neiging om overdreven emotioneel of sentimenteel te zijn. Het geeft liefde voor kinderen. De maan is zeer gunstig voor hen als de heer van het huis van goed karma.MarsMars:

Mars, als heerser van huizen 2 en 9, is hun planeet van genade en fortuin. Vissen-typen gedijen door te leren hun hogere intuïtie logisch uit te drukken en onafhankelijk te manifesteren. Ze profiteren van de energie en de beslissende actie van Mars. Mars is veelbelovend voor hen.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 4 en 7, is een planeet van thuis, geluk en relaties. De geest van Vissen heeft een sterke huiselijke oriëntatie. Ze kunnen op jonge leeftijd trouwen en later op een stabielere manier hertrouwen. Relaties kunnen oppervlakkig of fluctuerend zijn. Ze zijn misschien overdreven gevoelig voor hen en maken zich daarom meer zorgen over huis en partner. Kwik is over het algemeen ongunstig, vooral als het zwak is.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 1 en 10, toont hun sterke behoefte aan uiterlijk succes en sociale erkenning in het leven om hun eigenwaarde te bewijzen. Het kan hen enigszins conservatief maken of zich identificeren met de regering of het land, aanhangers van traditie en autoriteit, of zeer orthodox in hun overtuigingen. Jupiter is weldadig als heer van de ascendant.

Venus:

Venus, als heerser van huizen 3 en 8, is hun indicator van ziekte en ongeluk. Vissen-typen lijden aan genotzucht, dissipatie en overmatige consumptie van suiker, alcoholisme, drugs en andere vormen van escapisme. Ze kunnen ook onder de psychische of commerciële overheersing van andere mensen komen te staan. Venus is nogal ongunstig voor hen, maar grotendeels vanwege hun eigen acties.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 11 en 12, toont hun afwisselende fortuinen, hun fluctuaties tussen winst en verlies, toename en afname. Saturnus is hier een krachtige boosdoener en kan ziekte of lijden veroorzaken door een overgevoeligheid voor de schommelingen van het leven in het Vissentijdperk.

Al met alAl met al:

Mars met Jupiter (heersers van 9 en 10) of de Maan met Jupiter (heersers van 5 en 10) kan Raja Yoga creëren. Venus en Saturnus (heersers van 8 en 11) kunnen ziekte en ongeluk veroorzaken. Mars met de maan (heersers van 5 en 9) geven goede intelligentie en weldadigheid. De Maan met Venus (heersers van 5 en 8) kan een diepgaande of onrustige intelligentie geven.

Vissen, als een veranderlijk en waterteken, vertoont emotionele gevoeligheid en variabiliteit. De planeten werken op een vergelijkbare dualistische en veranderlijke manier. Als hun enthousiasme groot is, kunnen ze veel bereiken, maar ze vinden het moeilijk om consequent te handelen.