Ram

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 5, is een planeet van creatieve intelligentie, nageslacht, raad en goed karma. Het is erg veelbelovend. Het maakt Ram-typen tot goede advocaten, adviseurs of psychologen en geeft hen sterke passies

en goede creativiteit. Toch geeft het meestal aan dat ze niet veel kinderen zullen krijgen en hun kinderen kunnen verbranden harten uit door te veel eigenzinnigheid, impulsiviteit, drama en passie.

Ram

maanmaan:

De maan, als heerser van huis 4, is een planeet van emotie, thuis, geluk en de moeder. Het is over het algemeen gunstig, maar volgens sommigen lijdt het enigszins door het aannemen van een hoek als een weldoener. Daarom kunnen Ram-typen last hebben van te emotioneel of te veel zorgen maken.MarsMars:

Mars, als heerser van huis 1 en 8, is een planeet van het zelf en het lichaam. Het is over het algemeen gunstig maar besmet door zijn heerser-schip van de achtste. Het is een dubbele indicator van een lang leven en heerst over twee huizen van een lang leven. Het laat zien dat Ram-mensen aan de ene kant vatbaar zijn voor ondeugd of gebrek aan ethiek, of aan de andere kant diepgaand onderzoek kunnen doen. Het toont het potentieel voor hen om eigenzinnig en impulsief te zijn, en mogelijk zelfvernietigend. Toch kan het diep inzicht en diepgaande intelligentie geven

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 3 en 6, is een planeet van energie, impuls, vriendschap, verwonding, ziekte, egoïsme, vijandschap en dapperheid. Het toont een potentieel voor conflict met vrienden. Ram-typen hebben over het algemeen een overdreven kritisch intellect, waardoor ze verwikkeld kunnen raken in conflicten en controverses. Ze kunnen ook last hebben van een nerveuze burn-out door te veel nadenken. Vandaar dat Mercurius over het algemeen ongunstig is voor Ram-typen.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 9 en 12, is een spirituele planeet die genade schenkt en verzaking toont door wijsheid. Ram-typen hebben een sterk gevoel voor principes en kunnen worden bewogen door een hoger idealisme en welwillendheid. Op een meer algemeen niveau kan het geluk, fortuin en status geven. Het is heel veelbelovend, misschien wel de beste planeet voor Ram.

Venus:

Venus, als heerser van huizen 2 en 7, is een planeet van rijkdom en relaties, die vaak winst laat zien door huwelijk en partnerschap, of meerdere partners. Voor Ram-typen kan partnerschap verband houden met werk en financiën. Ze moeten met anderen samenwerken om hun al te individualistische aard in evenwicht te brengen. Venus is ongunstig, maar niet erg.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 10 en 11, is een planeet van macht, prestige, winst, impuls, verwonding, ziekte en egoïsme. Ram-typen hebben een ambitie voor succes en prestatie die de neiging heeft buitensporig te worden en moet worden gecontroleerd, anders zal het tot een val leiden. Ze kunnen zichzelf voortijdig opbranden door overwerk als ze eraan lijden. Saturnus is misschien wel de meest ongunstige planeet voor Ram.

Al met alAl met al:

De zon en Jupiter (heersers van huizen 5 en 9) geven spirituele kracht en karakter. Mercurius en Saturnus (regerende huizen 6 en 11) vertonen buitensporige impulsiviteit en een kritische aard. De zon en de maan samen (regerende huizen 4 en 5) geven een krachtige impact op het leven en een sterk creatief karakter. De zon en de maan, of de maan en Jupiter (heren van hoeken en driehoeken samen) geven raja-yoga (groot prestige).

Ram is de meest eenzijdige van de voorouders en, meestal, het gemakkelijkst te beoordelen. Dit komt doordat huis- en tekenlinialen altijd overeenkomen. Wanneer het eerste bord het eerste huis markeert, markeren alle andere borden de andere overeenkomstige huizen. Daarom zijn planeten dubbele betekenissen voor Ram. De maan duidt bijvoorbeeld de moeder aan door zijn aard en door zijn heerser-schip van het vierde huis. Elke invloed op de maan heeft daarom een ​​dubbele invloed op de moeder. Om deze reden kan Ram ascendant een zeer sterke of een zeer zwakke chart opleveren.

Als kardinaal en vuurteken handelen Ram-typen met kracht en vastberadenheid, wat buitensporig kan zijn. Hun planeten vertonen deze hoekigheid. Ram-typen zijn goed in het starten van dingen, maar kunnen zichzelf als meteoren consumeren. Ze hebben een sterke geest en veel energie in hun hoofd, maar kunnen eigenwijs zijn.