Steenbok

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 8, toont de neiging van Steenbok-typen tot buitensporige eigenzinnigheid. Ze hebben een duister gevoel van zichzelf dat zich kan manifesteren als destructief ego of op een hoger niveau, als de vernietiging van het ego. Dit kan zich uiten als een zelfzuchtige materialistische levenshouding.

Op paranormaal niveau kan het een zwarte magiër creëren. Het kan ook de capaciteit bieden voor diepgaand onderzoek. Als deze wil eenmaal onder de knie is, kan het de sterkste spirituele aspiraties creëren, de wil om het ego te ontkennen. De zon is erg ongunstig voor hen.

Steenbok

MaanMaan:

De maan, als heerser van huis 7, geeft aan dat ze een sterke relatie nodig hebben om hun over het algemeen koude karakter in evenwicht te brengen. Het toont hun sterke sociale gevoel, dat niet echt gevoelig is, maar eerder afstandelijk, controlerend of politiek. De maan is over het algemeen neutraal, maar sommigen beschouwen het als ongunstig (als een gunstige invalshoek).MarsMars:

Mars, als heerser van huis 4 en 11, toont hun verlangen naar bezit en inkomen. Het geeft hen ook een harde of doordringende geesteskracht die, als ze worden getroffen, tot geweld kan leiden. Het is ongunstig.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 6 en 9, toont hun ambivalentie ten opzichte van principes en idealen, die tot conflicten kunnen leiden. Aan de positieve kant kunnen ze extreem harde werkers zijn en toegewijde dienst verlenen om materieel te manifesteren waar ze echt in geloven. Het is over het algemeen gunstig, maar kan negatief functioneren als de heer van de zesde wordt gekweld.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 3 en 12, toont de neiging van de Steenbok tot verlies of verdriet door te veel hebzucht en manipulatieve houdingen. Ze kunnen lijden onder vrienden of allianties en worden vaak gedwongen om het alleen te redden.

Venus:

Venus, als heerser van huizen 5 en 10, geeft Steenbok een grote kracht van succes door een aanpassing van gratie aan hun sterke maar vaak ongeraffineerde aard. Op een lager niveau kan dit utilitarisme zijn, op een hoger niveau, eenvoudige vormfitness waarbij de inhoud ongehinderd door glamour schijnt. Venus is erg gunstig voor hen en geeft Raja Yoga.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 1 en 2, laat zien hoe nauw hun zelfgevoel verbonden is met werk en levensonderhoud. Ze zijn vaak hard in hun spraak en worden gedwongen hard te werken in het leven. Maar ze zijn ook zelfdiscipline en door hun volharding kunnen ze op de lange termijn grote en blijvende prestaties leveren. Saturnus is over het algemeen gunstig als de heer van de ascendant.

Al met alAl met al:

Mars en Saturnus (malafide heren van huizen 1 en 4) gecombineerd kunnen een agressieve geest geven die mogelijk gewelddadig is en koste wat het kost macht zoeken. De zon werkt mogelijk op deze manier zoals Mars. Venus geeft op zichzelf Raja Yoga of een groot prestige. Venus met Mercurius (heersers van huizen 9 en 10) geven zowel Raja Yoga als spirituele ontwikkeling. Saturnus en Mercurius (heersers van huizen 1 en 9) versterken spiritualiteit.

Als kardinaal en aardeteken handelen Steenbokken met kracht en inhoud. Hun planeten werken langzaam maar krachtig en vaak met een hardnekkige vastberadenheid. Ze winnen het uiteindelijk meestal door een langdurige ploeterende actie.