Kanker

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 2, is een planeet van spraak, rijkdom en opleiding, die een goed verdienvermogen en heersende krachten geeft. Toch kan het grote uitgaven en materiële verantwoordelijkheden met zich meebrengen, als het wordt getroffen.

Kankertypes leggen hun ziel in hun communicatie. De zon is over het algemeen neutraal voor hen.

Kanker

maanMaan:

De maan, als heerser van huis 1, is de planeet van zelf en basisoriëntatie in het leven. Het laat zien dat bij kankertypes hun ziel en emoties nauw met elkaar verbonden zijn. Dit geeft hen een grote sympathie en gevoeligheid die hen mogelijk passief maken of beïnvloed worden door maatschappelijke trends, waarvan ze ook exponenten kunnen worden. Hun hart ligt bij menselijke gevoelens en emotionele overwegingen zijn erg belangrijk voor hen. De maan is gunstig als de heer van de ascendant.



MarsMars:

Mars, als heerser van huis 5 en 10, geeft grote macht. Kankertypes moeten hun energie bundelen en met kracht en discipline handelen om te slagen in het leven. Mars is erg veelbelovend en geeft Raja Yoga. Toch kan een natuurlijke malefic nog steeds schade aanrichten.

KwikKwik:

Mercurius, de heerser van huizen 3 en 12, toont hun neiging tot verlies van energie en mentale kracht door te veel emotie. Ze kunnen ook verliezen lijden door vrienden, aangezien hun allianties misschien meer gebaseerd zijn op sentiment dan op ware affiniteit of zakelijk inzicht. Het is over het algemeen ongunstig.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 6 en 9, toont hun fundamentele ethische aard en sympathie, zelfs jegens vijanden of buitenlanders. Als het zwak is, vertoont het verliezen via hen. Overmatige emoties boven geluk kunnen ook problemen veroorzaken. Jupiter is over het algemeen gunstig, maar kan soms negatief functioneren als heer van de zesde (vooral wanneer er meerdere kwaadwillenden in de zesde zijn).

Venus:

Venus, als heerser van huizen 4 en 11, toont hun zoektocht naar bezit en comfort in het gezinsleven. Het is hun planeet van sensualiteit en toont de sentimentaliteit en gehechtheid die ze moeten leren beheersen. Het levert hen vaak winst op via eigendom of voertuigen. Het is over het algemeen ongunstig.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 7 en 8, toont hun neiging tot relaties met mensen met een inferieure status, die misschien hard werken of hard zijn in spraak. Dit kan hen tot een soort van schande leiden of tot zelfonderzoek leiden. Kankersoorten hebben de neiging om samen te lijden. Hun overdreven emotionaliteit kan hen manipulatief en overheersend maken. Saturnus is voor hen de meest ongunstige planeet.

Al met alAl met al:

Voor opgaande kanker geven Mars en Jupiter (heersers van huizen 9 en 10) politieke en sociale macht en prestige. Mars geeft Raja Yoga zelfs op zichzelf. Jupiter en de zon (regerende huizen 2 en 9) geven intelligentie. Mercurius en Venus (regerende huizen 3 en 11) geven moeilijkheden door te veel emotie. Saturnus en Venus (uitspraak 8 en 11) brengen moeilijkheden en ondergang door buitensporig materialisme.

Als kardinaal en waterteken kunnen kankertypes hun emoties uitdrukken en een emotionele impact op anderen hebben. Hun planeten werken met zachtheid en kracht gecombineerd, zelden op een harde manier. Ze bereiken vaak veel in het leven door hun vermogen om met anderen om te gaan en hun diplomatieke vaardigheden. Hun eigen aanvankelijke verlegenheid en emotionele gevoeligheid (maanaard) vertraagt hen vaak.