Waterman

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 7, toont de neiging van Aquarius-typen om gedomineerd te worden door anderen en hun toevlucht te zoeken via partnerschap of relatie. Ze trouwen meestal met superieuren of nemen een inferieure rol ten opzichte van hun partners op zich, of op zijn minst een dienstverlenende rol.

De zon is hier over het algemeen ongunstig (hoewel sommigen van mening zijn dat het er baat bij heeft een boosaardige heer van een hoek te zijn).

Waterman

ZonZon:

De zon, als heerser van huis 7, toont de neiging van Aquarius-types om gedomineerd te worden door anderen en hun toevlucht te zoeken via partnerschap of relatie. Ze trouwen meestal met superieuren of nemen een inferieure rol ten opzichte van hun partners op zich, of op zijn minst een dienstverlenende rol. De zon is hier over het algemeen ongunstig (hoewel sommigen van mening zijn dat het er baat bij heeft een boosaardige heer van een hoek te zijn).MaanMaan:

De maan, als heerser van huis 6, toont hun sterke vermogen om hun geest en emoties in werk en dienst te zetten. Het toont ook hun neiging tot ziekte door te gevoelige gevoelens en te veel mentale activiteit. Het is over het algemeen ongunstig en veroorzaakt vaak gezondheidsproblemen.

MarsMars:

Mars, als heerser van huizen 3 en 10, toont hun sterke energie richting autoriteiten en instellingen. Soms werken ze voor hen als onzelfzuchtige werkers. Andere keren werken ze hen tegen als revolutionairen. Het is over het algemeen impulsief en ongunstig.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 5 en 8, toont hun vermogen tot diepgaande intelligentie, diepgaand en filosofisch denken en het begrijpen van de mysteries van de psyche. Hun geest is diepgaand, dubbelzinnig of duister. Ze kunnen ook lijden door kinderen. Het is over het algemeen gunstig, maar besmet door zijn heerschappij van de achtste (het is gewoonlijk minder gunstig dan voor Steenbok).

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 2 en 11, is een grote planeet van rijkdom en inkomen. Waterman-typen hebben een groot vermogen tot materieel gewin door hun werk als ze eenmaal voorbij hun zelfondergeschiktheid in het leven zijn gekomen, omdat ze in staat zijn hun bronnen te sparen totdat ze zich kunnen ophopen tot het punt dat ze echt iets waard zijn. Ze zullen zwoegen voor waar ze in geloven en dit kan hun na verloop van tijd grote beloningen opleveren. Jupiter is een beetje ongunstig door de heerser van het huis.

Venus:

Venus, als heerser van huizen 4 en 9, toont hun fundamentele gevoelige en spirituele aard. Hierdoor kunnen ze macht en succes in het leven verwerven door de ethische idealen van hun geloof of overtuiging te manifesteren. Op een lager niveau kan dit echter gewoon sociale pretentie zijn en aanpassing aan een groep die misschien verstoken is van ethiek. Venus is een zeer veelbelovende planeet en geeft Raja Yoga.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 1 en 12, toont de neiging van Aquarius tot zelfontkenning. In hogere zin kan dit onbaatzuchtige dienstverlening zijn of de negatie van het ego in het goddelijke. Op een lager niveau kan het dienstbaarheid en zelfvernedering zijn, het misbruik van zichzelf. Waar ze ook in geloven, ze zijn bereid alles op te offeren, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Als het een geloof in God is, is het enorm verheven. Als het een geloof in een menselijke groep is, zoals de maffia, is het enorm destructief. Saturnus is over het algemeen gunstig als heer van de opklimmende heren, maar als heerser van de twaalfde wordt hij misschien wel de zwakste van de opklimmende heren.

Al met alAl met al:

Venus produceert Raja Yoga, vooral in combinatie met Mars (heerser van huis 10). Toch neigt dit naar een nogal wereldse combinatie. Saturnus en Venus (heersers van huizen 1 en 9) geven meer spiritualiteit of integriteit. Mercurius en Jupiter samen (heersers van 2 en 5) geven goede intelligentie of een goed inkomen.

Waterman, als een vast en luchtteken, vertoont een consistente overtuiging die zich vaak niet bewust is van de praktische realiteit. De planeten werken met mysterie en ambiguïteit, of op een ondergrondse manier. Waterman bekommert zich meestal niet om de zichtbare wereld, maar om de aangelegenheden van geloof en omgang.