Vedische astrologie

Astrologie is de studie van het effect van de planetaire bewegingen in de lucht op het leven van mensen en andere alledaagse zaken. Het is gebaseerd op astronomische gegevens, dat is de exacte positie van de planeten op elk moment en op elke plaats aan de hemel van de dierenriem. Gesteund door deze gegevens, stellen astrologen grafieken op en analyseren ze de verschillende posities met betrekking tot verschillende aspecten van iemands leven. Astrologie wordt al sinds mensenheugenis over de hele wereld beoefend.

Ondanks het moderne wetenschappelijke bewustzijn, blijft astrologie zelfs bij de geschoolde bevolking over de hele wereld goed, ongeacht kaste en geloof.De Indiase astrologie is waarschijnlijk een van de oudste astrologische studies. Maar het verschilt in grotere mate van zijn westerse tegenhangers. Indiase astrologiekaarten worden opgesteld op basis van de datum, tijd en plaats van een persoon om zijn / haar geboortekaart op te stellen. Vervolgens wordt de kaart bestudeerd voor verschillende aspecten zoals familie, kinderen, huwelijk, carrière, financiën, ziekten, overlijden, enz.

Van alle astrologische methoden wordt gezegd dat de Indiase astrologie of de vedische astrologie meer is nauwkeurig en authentiek omdat het wordt ondersteund door feiten en regels die zich in de loop van de tijd hadden ontwikkeld door oude zieners en wijzen op het Indiase subcontinent. Indiase astrologie wordt ook wel Jyotisha of Hindoe-astrologie genoemd.

In de Indiase astrologie zouden de planeten, ook wel "Grahas" genoemd, een belangrijke rol spelen bij het bepalen van het lot van een individu. De Indiase astrologie gelooft ook dat de lotgevallen en tegenslagen die men in deze geboorte ervaart, te danken zijn aan zijn karma - dat zijn zijn daden uit het verleden.

Terwijl westerse systemen van astrologie meer focussen op de zon en haar relatieve positie, zijn Indiase astrologische studies gebaseerd op de positie van de maan. In de Indiase astrologie, wanneer een kind wordt geboren, wordt onmiddellijk een geboortekaart of de geboortekaart opgesteld volgens de tijd en plaats van geboorte van het kind. Dit wordt de identiteit van het kind gedurende zijn hele leven om te voorspellen en te analyseren. De term "Dasa" wordt veel gebruikt in Indiase astrologische studies, waar het de tijdlijn vertegenwoordigt wanneer een bepaalde planeet de scepter zwaait over het leven van het individu.

Volgens de Indiase astrologie is de lucht verdeeld in twaalf gelijke delen die sterrenbeelden worden genoemd. De huizen worden ook de Rashis genoemd en worden geteld vanaf het huis dat door de maan wordt bewoond.

Zij zijn:

Ram- Mesha Stier - Rishabha Tweeling - Mithuna Kanker - Kataka Leo-Simha Maagd -Kanni Weegschaal - Tula Schorpioen - Virschikha Boogschutter - Dhanus Steenbok - Makara Waterman - Kumbha Vissen - Meena.