Schorpioen

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 10, is een planeet van macht, prestige en positie en geeft de aard van de individuele levensactie en realisatie aan. Schorpioentypes hebben een sterke wil om te slagen en te zegevieren en zullen achter de schermen of op een slinkse manier werken om hun doelen te bereiken.

De zon wordt over het algemeen als gunstig beschouwd (als een kwaadaardige uitspraak over een hoek).

Schorpioen

maanMaan:

De maan, als heerser van huis 9, is een spirituele planeet die verwijst naar dharma, het leidende principe in het leven en de genade of het fortuin dat erop volgt. Spiritualiteit voor Schorpioentypes is in de eigenschappen van de maan: ontvankelijkheid, toewijding en contemplatie. De maan is misschien wel hun beste planeet en regeert over de beste driehoeken.MarsMars:

Mars, als heerser van huizen 1 en 6, vertegenwoordigt zelf en ziekte, zowel welvaart als moeilijkheid. Schorpioenen hebben de neiging om hun eigen ziekten te veroorzaken of hun eigen ergste vijanden te worden, omdat ze de neiging hebben te eigenzinnig, vastberaden en koppig te zijn in hun gedrag. Mars, hoewel over het algemeen veelbelovend als heerser van de opklimmende, wordt aangetast door zijn heerschappij over het zesde huis.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 8 en 11, is een planeet van vernietiging, geweld, impuls en agressie, van verwondingen die voortkomen uit onderbewuste emoties. Maar het toont ook de mogelijkheid om te winnen door diepgaand na te denken. De sterke kritische intelligentie van Schorpioen is een tweesnijdend zwaard en kan degene die het hanteert, schaden. Hoewel Mercurius over het algemeen ongunstig is, kan hij niet zoveel schade aanrichten aan door Mars geregeerde ascendants als Mars, aangezien de fundamentele aard ervan gunstig is.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 2 en 5, is een planeet van spraak, intelligentie, onderwijs en rijkdom. Het toont winst door kinderen. Schorpioenen zijn vaak expressief, welbespraakt en hebben goede creatieve vermogens. Ze kunnen goed zijn in sport of atletiek, omdat ze vaak over goede spieren beschikken. Voor hen is Jupiter erg gunstig.

VenusVenus:

Venus, als heerser van huis 7 en 12, is een planeet van hartstocht en toont het potentieel van verlies en verdriet door de huwelijkspartner. Schorpioentypes neigen naar buitensporige seksuele passie, luxe en extravagantie met zo'n sensuele Venus. Venus is dus een ongunstige planeet voor deze Ascendant.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huis 3 en 4, vertoont sterke energie en soms geweld voortkomend uit buitensporige impulsen in de emotionele aard. Er is een sterke drive om onroerend goed te verwerven, deel te nemen aan openbare aangelegenheden en te profiteren van vrienden. Saturnus is waarschijnlijk de slechtste planeet voor Schorpioen.

Al met alAl met al:

De zon met de maan (heersers van huizen 9 en 10) geven Raja Yoga, status en prestige. Jupiter (heerser van huis 5) geeft ook algemene welvaart. Jupiter en de Maan (heersers van 5 en 9) geven spirituele kennis en een Sattvische (zuivere) geest. Mars met Mercurius of Saturnus (heersers van huizen 6, 8 en 3) geeft een agressieve houding met vijandigheid of het toebrengen van letsel.

Als een vast en waterteken zijn Schorpioenen stabiel en vastberaden en veranderen ze niet snel. Hun planetaire invloeden hebben de neiging constant te blijven en lopen vaak als het ware vast. Ze werken vaak achter de schermen en zijn moeilijk te zien voor wat ze werkelijk zijn.