Maagd

Planeten door Ascendant

Het volgende definieert elke planeet door ascendant, de specifieke effecten ervan als heren van bepaalde huizen. De zon, als heerser van huis 12, toont de neiging van Maagd-typen tot onbaatzuchtige dienstverlening en zelfverloochening. Op een lager niveau kan dit duiden op slaafsheid, gebrek aan eigenwaarde of eigenwaarde.

Op een hoger niveau geeft het een grote capaciteit voor spiritueel werk of overgave aan moeilijk werk. Dit vermogen om het zelf te ontkennen of te wijzigen, kan hen ook talenten geven om te handelen, of psychologische problemen omdat ze geen sterke eigen identiteit hebben. Het is over het algemeen neutraal en profiteert van associatie met een sterke Mercurius, maar de basale kwaadaardige aard komt vaak naar voren.

Maagd

MaanMaan:

De maan, als heerser van huis 11, toont hun capaciteiten voor grote winsten door mentaal werk of sociale communicatie. Ze kunnen gemakkelijk in een groep of met het publiek werken, omdat het moeilijk voor hen is om op zichzelf te staan. Het is over het algemeen impulsief en ongunstig.MarsMars:

Mars, als heerser van huizen 3 en 8, is dubbel een planeet van dood en een lang leven. Het toont hun neiging om te lijden aan ongelukken, verwondingen, nerveuze burn-out of neuromusculaire aandoeningen. Kwiktypen moeten oppassen dat ze zichzelf niet overdreven blootstellen aan gevaar en risico's, aangezien ze lijden onder roekeloosheid en ook kunnen worden aangevallen of geschaad door anderen. Hun mentale energie is veel hoger dan hun fysieke en ze kunnen hun fysieke lichaam onbewust te ver gaan. Het is erg ongunstig en veroorzaakt vaak veel kwaad en ellende.

KwikKwik:

Mercurius, als heerser van huizen 1 en 10, is een planeet van zowel zelf als carrière. Maagden hebben de neiging zich sterk te identificeren met hun werk en roeping. Ze zijn hun werk en hun werk is hun leven. Het is gunstig als de heer van de ascendant.

JupiterJupiter:

Jupiter, als heerser van huizen 4 en 7, is een planeet van emotie, thuis en relatie. Maagden hebben een sterke basis in huis en relatie nodig voor de ontwikkeling van hun energie in het leven, zonder welke er een gebrek aan zelfvertrouwen is. Hoewel het over het algemeen ongunstig is, veroorzaakt het vooral problemen als het zwak is.

VenusVenus:

Venus, als heerser van huizen 2 en 9, is een planeet van gratie, geluk, fortuin en succes. Maagd-typen gedijen door artistieke expressie en door ondernemingen die lesgeven en communiceren. Geestelijk groeien ze door de ontwikkeling van discriminatie in de filosofische geest. Het is meestal de beste planeet voor Maagd.

SaturnusSaturnus:

Saturnus, als heerser van huizen 5 en 6, toont hun neiging tot overwerk, wat tot ziekte kan leiden. Het laat zien dat ze de neiging hebben om niet zoveel geluk te hebben via kinderen en kunnen worden geblokkeerd in hun emotionele of romantische expressie. Gezondheid of ziekte is voor hen een kwestie van werk, spel en lichaamsbeweging in evenwicht houden. Het heeft een neutraal of gemengd karakter, hoewel het vaak veel gezondheidsproblemen veroorzaakt, vooral als het verbonden is met Mars.

Al met alAl met al:

Venus kan samen met Mercurius (heersers van huizen 9 en 10) Raja Yoga een groot prestige geven. Venus met Saturnus (regerende huizen 5 en 9) geeft goede intelligentie en spirituele ontwikkeling. Mars met Saturnus (heersers van huizen 6 en 8) geven chronische ziekten, vaak van nerveuze aard. De maan met Venus (heersers van huizen 9 en 11) kan grote rijkdom schenken.

Als een veranderlijk en aardeteken vertoont Maagd een grote mate van gevoeligheid en aanpassingsvermogen op fysiek niveau. Zijn planeten functioneren met subtiliteit en variabiliteit. Toch is er een neiging tot zwakte of verdwijning.