Planetair

Saturnus-typen

Saturnus-typen zijn meestal de minst aantrekkelijke planetaire typen. Ze zijn ongewoon lang of kort, dun en benig. Ze kunnen grote neuzen of grote tanden hebben, met een ongeraffineerd uiterlijk. Hun handen en voeten zijn meestal groot. Hun huid is droog, ruw of gebarsten en getint bruin of zwart. Hun haar is broos; hun nagels kunnen gebarsten zijn. Er bestaat een aantrekkelijker Saturnus-type, meestal als kunstenaar met enige Venus-invloed.

De persoon is donker, ongrijpbaar, mager en opvallend van uiterlijk. Saturnus-typen zijn het meest vatbaar voor ziekten van alle planetaire typen. Ze hebben meestal een lage vitaliteit, een slecht uithoudingsvermogen en kunnen niet veel stress aan. Ze worden koud en hebben een slechte spijsvertering en een slechte bloedsomloop. Ze hebben de neiging tot verstopping en om afvalstoffen in het lichaam op te hopen. Ze zijn vaak chronisch ziek en kunnen jong overlijden.Psychologisch zijn Saturnus-typen saturnus. Ze zijn overdreven ernstig, zelfs morbide. Ze zijn meestal pessimistisch en kunnen aan depressies lijden. Ze zijn over het algemeen introvert, eenzaam en vaak egoïstisch. De vele moeilijkheden waarmee ze in het leven worden geconfronteerd, maken hen ongevoelig voor de behoeften van anderen. Ze zijn misschien gierig en overdreven berekenend. Omdat wat ze winnen alleen door veel moeite komt, zijn ze niet bereid het te delen. Ze neigen naar zorgen, angst of ongerustheid, glimlachen zelden en zijn zelden echt gelukkig. Het zijn praktisch ingestelde en zelden goede dromers of uitvinders.

Saturnus-typen


Hogere Saturnus-typen zijn yogi's, asceten of monniken die de wereld verzaken. Ze bezitten onthechting en zijn vrij van emotionele fluctuaties. Ze zijn buiten de zorgen van de wereld. Lagere typen kunnen daarentegen criminelen, figuren uit de onderwereld of tirannen zijn (vooral wanneer de invloed van Saturnus samengaat met die van Mars). Ze zijn achterdochtig en paranoïde, hebzuchtig en egoïstisch.