Planetair

Mars-typen

Mars vertegenwoordigt de negatieve kant van het element vuur en zijn excessen en ziekten. Terwijl zonnetypes heet en droog worden en een goede spijsvertering behouden, worden Mars-types heet en nat. Ze krijgen een verzwakte spijsvertering en krijgen gemakkelijk infectieziekten. Ze hebben last van overtollige gal en zuur. Hun bloed wordt heet en ze verzamelen gemakkelijk gifstoffen.

Ze neigen naar ziekten, vooral van inflammatoire aard. Ze hebben last van overtollige hitte en vochtigheid, maar over het algemeen bezitten Mars-typen sterke energie en hebben ze perioden van zeer goede gezondheid. Maar als gevolg van slechte leefgewoonten lijden ze periodiek aan acute ziekten. Ze lijden aan overmatig gebruik van alcohol, sigaretten, vlees, hete kruiden, olieachtig en gefrituurd voedsel, te veel drinken en te veel eten. Woede, jaloezie en haat beschadigen hun constitutie. Gewoonlijk is de lever hun zwakste orgaan en hebben ze de neiging hepatitis, cirrose en herpes te veroorzaken.

Mars-typen

Mars-typen zijn het meest vatbaar voor verwondingen, ongevallen en traumatische ziekten, meestal door hun eigen onbezonnenheid of gewelddadig gedrag. Ze hebben vaak operaties of zelfs organen verwijderd. Ziekte komt van buitenaf naar hen toe; hun basisvitaliteit is meestal goed. Hun gezondheidsproblemen zijn dus niet zo vaak noodzakelijk als wel door hun eigen buitensporige of blinde acties.Fysiek hebben Mars-typen een matige bouw met goede spieren. Hun teint heeft de neiging rood te zijn, met een vette huid en ze krijgen gemakkelijk blauwe plekken of bloeden. Hun ogen zijn vaak rood en neigen tot oogaandoeningen. Ze zijn gevoelig voor zonlicht en dragen vaak een bril of zonnebril.

Psychologisch zijn Mars-typen opmerkzaam, kritisch en argumentatief. Ze zijn agressief en volhardend, brutaal, gedurfd, onbezonnen en avontuurlijk. Ze krijgen vaak ruzie en conflicten. Het zijn goede debaters, sprekers en advocaten. Hun gevoel voor logica is sterk, maar volgt vaak meer op hun woede dan op een echt gevoel voor rechtvaardigheid. Ze houden van winnen en haten het om te verliezen. Vaak doen ze er alles aan om te winnen.

Mars-typen hebben een goed gevoel voor mechanica en zijn goede wetenschappers, onderzoekers en zijn goed in het werken met gereedschappen en wapens. Ze hebben een praktische uitlaatklep nodig voor hun energie om te voorkomen dat deze teveel wordt.

Mars-typen zijn echter erg loyaal aan hun vrienden en vormen graag allianties, hoewel meestal in tegenstelling tot een externe dreiging. Ze hebben sterke passies en zijn erg bezitterig. Hun seksuele energie is sterk maar niet altijd verfijnd. Ze hebben de neiging zich overmatig te verwennen en zichzelf op te branden.

Er bestaat ook een hoger Mars-type. Dit is de zeer opmerkzame en zelfdiscipline yogi. Het zijn asceten die hun lichaam versterven en weten hoe ze hun geest moeten beheersen. Ze hebben een sterke wil tot transformatie en zijn bereid de prijs ervoor te betalen.