PLANETAIR

Jupiter-typen

Jupiter is de positieve kant van het waterelement. Jupitertypen hebben een sterke waterige samenstelling, met goede spieren, vlees en vet. Al hun lichaamsweefsels zijn goed ontwikkeld. Ze neigen naar zwaarlijvigheid, vooral op latere leeftijd, maar hebben zelden veel overgewicht. Hun huidskleur is geel of goudgeel. Ze hebben vaak grote kracht en houden van lichamelijk werk, lichaamsbeweging en uitstapjes in de wildernis.

Over het algemeen zijn ze erg gezond en hebben ze een lange levensduur. Hun zwakste orgaan is hun milt-alvleesklier. Ze hebben vooral last van te veel zoet, rijk en olieachtig voedsel. Overmatige suikerconsumptie kan leiden tot diabetes.Psychologisch zijn Jupiter-typen vrolijk, joviaal en tevreden. Ze hebben de neiging tot overmatig toegeven of zelfgenoegzaamheid. Ze zijn vriendelijk, gul en vinden het leuk om bij mensen te zijn. Ze hebben een sterk gevoel voor spel en plezier, maar worden zelden vulgair. Ze zijn vriendelijk en meelevend en proberen altijd rechtvaardig te zijn. Toch zijn hun gevoelens en idealen misschien te grandioos. Ze houden van muziek, enthousiasme en het tonen van energie. Ze zijn actiever en atletischer dan de andere waterige soorten.

Jupiter-typen

Over het algemeen zijn Jupitertypes zeer morele en ethische mensen en vroom religieus. Ze neigen echter naar conventionaliteit in hun overtuigingen en willen niemand beledigen. Ze hebben een sterke toewijding, zijn de meest rustige van alle soorten en kunnen gemakkelijk vrede in zichzelf hebben. Ze ontwikkelen een contemplatieve of filosofische neiging, omdat ze graag de grotere krachten aan het werk in het leven vinden en zich bij de energie van expansie voegen. Hun geest is positief, expansief en behulpzaam. Ze maken zich zelden zorgen en neigen tot te optimisme. Ze hebben een natuurlijke interesse in het spirituele leven en in het bevorderen van hogere doelen.