Vedic

Planetaire typen

Een van de beste manieren om mensen te begrijpen, is volgens hun planetaire typen. Dit is de basis van alle diepere astrologische studies. Over het algemeen worden mensen gekenmerkt door één planetair type: individuen zullen hun heersende planeet weerspiegelen, zowel wat betreft fysiologie als psychologie. Hoewel er onder elke planeet een bepaald spectrum van typen bestaat, omdat elke planeet zowel hogere als lagere energieën heeft, behoudt elk zijn hoofdkenmerken.

De volgende typen zijn slechts indicatief en moeten niet te strikt worden opgevat. Planetaire typen kunnen twee of drie planeten in relatief gelijke sterkte combineren, dus deze afbakeningen moeten dienovereenkomstig worden aangepast.

Planetaire typen

Sun-, Mars- en Ketu-typen zijn meestal Pitta (vuur). Maan, Jupiter en Venus zijn meestal Kapha (water). Saturnus, Mercurius en Rahu zijn meestal Vata (lucht). Maar dit is niet altijd het geval. Planetaire typen zijn meer psychologisch dan fysiek van aard.Sommige mensen weerspiegelen de ene planeet op een innerlijk of spiritueel niveau, maar een andere planeet op een buitenste of alledaags niveau. Iemand kan bijvoorbeeld een zeer toegewijde, maanziel hebben, maar uiterlijk is hij erg dun en droog. De natuur heeft weer basistypen, maar speelt het volledige spectrum van haar kwaliteiten en wordt niet strikt beperkt door haar algemene wetten. Er zijn negen basistypen van planeten, terwijl er slechts drie ayurvedische typen zijn.