Planetair

Venus-typen

Venus-typen zijn vaak mooi, omdat ze de meest aantrekkelijke van alle planetaire typen zijn. Ze bezitten schoonheid van gezicht, haar en ogen en een algemene seksuele charme en artistieke gratie. Hun weefsels zijn rond en goed ontwikkeld, maar ze krijgen zelden overgewicht. Hun handen zijn goed gevormd en delicaat, zonder diepe lijnen. Hun seksuele vitaliteit is sterk en ze hebben ietwat vrouwelijke trekken, zelfs bij de mannen.

Toch hebben ze ook een zekere sterkte en magnetisme. Venus-typen zijn over het algemeen gezond, behalve wanneer ze zich te veel uitleven, in welk geval ze lijden aan zwakte van de nieren, voortplantingsorganen, longen en hart.

Venus-typen

Psychologisch zijn Venus-typen romantisch ingesteld, maar niet echt sentimenteel. Ze voelen de complementaire aard van alle krachten in het leven. Ze hebben een sterk gevoel voor gratie. Ze zijn goede kunstenaars en hebben een goed gevoel voor vorm en design. Ze beschikken over een goede fantasie en hebben levendige dromen. Hun karakter is over het algemeen ethisch en ze bezitten liefde en toewijding. Ze zijn sterk sociaal ingesteld.Venus-typen houden van schoonheid, comfort en elegantie en versieren graag dingen, waaronder allereerst hun eigen lichaam. Ze houden van sieraden en houden van mooie huizen. Ze houden ervan de schoonheid die ze bezitten te laten zien en anderen te charmeren. Als zodanig kunnen ze verslaafd raken aan luxe, maar zijn ze zelden echt hebzuchtig. Ze hebben een goed spiritueel potentieel als ze de betekenis van goddelijke liefde leren kennen. Ze hebben een goed occult of astrologisch inzicht doordat ze de schoonheid van de natuurwet waarderen.