Planetair

Kwik-typen

Kwik vertegenwoordigt de positieve kant van het luchtelement. Kwik-typen zijn erg luchtig, intellectueel en zenuwachtig gevoelig. Ze zijn communicatief, sympathiek en meelevend, ze zijn erg vriendelijk, maar neigen naar introvertheid door een overdaad aan denken. Omdat Mercurius een veranderlijke planeet is, nemen ze vaak de fysieke verschijning aan van de planeet die het sterkst is om Mercurius te aspecteren.

Toch bestaan ​​er fysieke typen van Mercurius. Ze zijn een beetje lang of klein, dun van bouw en over het algemeen aantrekkelijk. Hun ogen zijn vaak groenachtig en hun huid is een beetje vochtig, in tegenstelling tot andere soorten lucht die vaak droog zijn. Ze lopen aan de koele kant en hebben vaak gevoelige longen. Ze zijn vatbaar voor allergieën en hooikoorts, evenals voor bronchiale aandoeningen. Hun spijsvertering is vaak zwak of wisselend. Het hart is gevoelig en ze zijn vatbaar voor hartkloppingen.Kwik-typen hebben een goede prana of levensenergie, leven lang en hebben een bepaalde glans. Ze zijn vaak atletisch en zijn goede hardlopers of basketballers, maar hun uithoudingsvermogen is niet altijd even hoog. Vaak zijn ze atletisch als ze jong zijn, maar schakelen ze na de puberteit over op meer intellectuele bezigheden.

Psychologisch gezien hebben Mercurius-typen een snelle geest, een goed gevoel voor informatie en vloeiend spraakvermogen. Ze zijn goed in talen en in statistieken, maar kunnen hun gedachten verstrikt raken in trivia. Ze zijn geestig en hebben een goed gevoel voor humor. Ze zijn behulpzaam, servicegericht en nemen vaak achtergrond- of afhankelijke rollen aan. Ze zijn goed in de massamedia en zijn goede moderatoren en interviewers. Ze hebben misschien acteervermogen en kunnen goed imiteren.

Kwik-typen zijn goede secretaresses, leraren en schrijvers. Met hun sterke gevoel voor overweging en hun verlangen om harmonie in het leven te creëren, zijn ze ook goede doktoren en verpleegsters. Ze houden van de natuur, vooral van planten, en kunnen goed tuinieren. Ze hebben een verfijnd smaakgevoel, meestal vrij van sensualiteit. Ze kunnen een diepe spiritualiteit ontwikkelen als ze eenmaal leren hun geest naar binnen te keren.

Kwik-typen