Relatie

Vergelijkende methode

Aspecten voor het zevende huis en zijn Heer

Aspecten van malafide planeten (de zon, Mars, Saturnus, Rahu en Ketu en de heren van het zesde, achtste en twaalfde) tot het zevende huis of zijn heerser hebben de neiging om scheiding of echtscheiding te veroorzaken. De zon zal ons te individualistisch of te dominant maken. Saturnus zal ons te tegengesteld, eenzaam of angstig maken. Het aspect van Mars kan conflicten of verdriet veroorzaken, en is een factor in Kuja Dosha.

Rahu zal ons onrealistische verwachtingen en motivatieverwarring geven. Ketu zal ons defensief en gecontracteerd maken. De heer van de twaalfde zal ervoor zorgen dat we de relatie ontkennen. De heer van het achtste of zesde huis kan hier ook moeilijk zijn, niet alleen voor de relatie maar ook voor de gezondheid.Aan de andere kant versterken aspecten van benefics het zevende huis en de effecten ervan. Het beste op de zevende of zijn heer is het aspect van een weldadige Jupiter. Het kan geluk in een relatie garanderen. Het creƫert begrip voor de partner en goede wil in een relatie. Het is vooral sterk als Jupiter ook heerser is over de zevende. Het aspect van de maan is over het algemeen goed, tenzij de maan afneemt en lijdt. De maan geeft het vermogen om te communiceren en gevoeligheid voor gevoel, een algemene openheid en delen.

Zevende Huis

Het aspect van Venus tot de zevende is nuttig om genegenheid te geven en om het individu aantrekkelijk te maken. Het aspect Mercurius bevordert de communicatie, maar garandeert geen blijvende contacten.

Het aspect van de heer van de zevende tot en met de zevende is meestal nuttig, tenzij het een boosdoener is. Maar zelfs dit is niet altijd goed als het uit het eerste huis komt, wat de zevende heer kan laten zien beperkt tot de sfeer van het zelf (eerste huis).