Relatie

Vergelijkende methode

Gevolgen van andere huizen van relaties:

Het zevende is niet het enige huis van relatie. De vijfde moet worden geraadpleegd als het huis van liefde, romantiek en kinderen. We moeten de planeten hier noteren en de aspecten van dit huis en zijn heer, net als de zevende. Een uitwisseling tussen de heren van de vijfde en de zevende duidt op een liefdeshuwelijk.

De twaalfde is een ander huis van plezier. Venus geeft hier bijvoorbeeld vaak een sterke sensuele oriƫntatie. Mars of Venus in elk van deze huizen, vooral als ze tekenen zijn van Mars en Venus, of als de twee planeten aan elkaar kijken, geven een sterke seksuele aard.

andere huizen

Vergelijking van planeten:

Jupiter

Omdat Jupiter dharma of innerlijke natuur aangeeft, is het belangrijk om een goede Jupiter-relatie in de hitlijsten te hebben. Bijvoorbeeld, als Jupiter in de ene kaart goede huizen bezet zoals de eerste, vijfde, zevende en negende, of als het een aspect heeft van Jupiter in de andere kaart.

Venus

Goede aspecten of vriendschappelijke relaties tussen Venuses geven aantrekkingskracht, liefde en genegenheid.

Mars

Aspecten tussen Mars in verschillende grafieken kunnen moeilijkheden en conflicten veroorzaken. Het belangrijkste is Mars op de ene kaart en de maan in de andere. Mars conjunct Mars kan ook moeilijk zijn.

Kwik

Een goede relatie tussen Mercuriƫn is nuttig voor het bieden van goede communicatie op de lange termijn, essentieel voor elke relatie. Maar het hoeft niet per se meer te geven dan dat.

Saturnus

Aspecten tussen Saturnus kunnen ook voor problemen zorgen. Meer nog, Saturnus op gevoelige punten in de kaart van de partner, zoals de zon, maan of Ascendant, kan lijden of vervreemding veroorzaken. Saturnus conjunct Mars of Venus kan ook voor problemen zorgen.

Planetaire perioden

Zelfs als twee kaarten veel compatibiliteit hebben, is het van weinig belang als de planetaire perioden of timing niet goed zijn. Bovendien moeten de jaarkaart of Varshaphal en transits worden onderzocht, in het bijzonder met betrekking tot planeten in of aspectend op het zevende huis en de zevende heer.