Ascendant-rol

Horoscoop oordeel

Als Ram de Ascendant is en Mars in Steenbok, goed geplaatst, produceert dit mogelijk geen sterk Ram-type als de Maan zich bevindt met Saturnus en Rahu in Maagd. Deze Maagd-planeten zullen de Ram-energie verstikken. Een zwakke gezondheid kan van invloed zijn op de carrièremogelijkheden die worden aangegeven door een verheven Mars in de tiende als de Ascendant-heer.

Om deze reden is het het beste om de aard van een teken in evenwicht te brengen door de planetaire invloeden erop. De laatste hebben de macht om de eerste te overwinnen of te wijzigen. Dit betekent niet dat we het karakter van de tekens licht opvatten, maar dat hun vermogen om energie te projecteren niet dezelfde onveranderlijke aard heeft als hun vastberadenheid over het veld waarin de energie zich manifesteert.Deze regel heeft een aantal zeer eenvoudige praktische toepassingen. De fysieke constitutie heeft bijvoorbeeld de neiging om de planeten te volgen die de Ascendant het sterkst aspecteren of die het sterkst ten opzichte daarvan zijn geplaatst. Het opstijgen van de Weegschaal is misschien geen luchttype, maar een vuurtype als Mars en de zon sterk zijn, bijvoorbeeld in Ram in de zevende. Toch zal Weegschaal nog steeds het gebied van materiële manifestatie bepalen en sociale, groeps- of intellectuele contacten geven die typisch zijn voor een luchtteken. Dus wat de planeten ook zijn aan een teken, het verliest nog steeds niet zijn aard als bepalend voor een specifiek gebied van manifestatie.

  • Over het algemeen bepaalt de Ascendant het veld van materiële manifestatie, het veld van het fysieke lichaam, maar niet noodzakelijkerwijs de kwaliteit van zijn energie.
  • Het maanteken bepaalt het veld van sociale manifestatie, het veld van het astrale lichaam (geest en emotie, in feite geheugen). Maar de invloeden op de maan en het maanteken moeten ook worden overwogen om het mentale en emotionele temperament te bepalen.
  • Het zonneteken bepaalt het veld van individuele manifestatie, het privé- of innerlijk niveau, het veld van het causale lichaam (wil en intelligentie, ego en zelf). Toch zullen de invloeden op de zon en het zonneteken ook in overweging moeten worden genomen om meer het ontwikkelingsniveau van de ziel te bepalen.

Ascendant rol

De aanwijzingen van de andere planeten moeten in hetzelfde licht worden beschouwd. Daarom moeten we altijd onderscheid maken tussen velden en krachten. Planeten zijn meestal sterker dan tekens die hun projecties zijn. Maar de velden die de tekens vertegenwoordigen, worden niet geannuleerd door de planeten die ze aspecteren.