Horoscoop oordeel

Planeten en tekens - krachten en velden

Het werkterrein wordt niet bepaald door de aard van de planeet die het beïnvloedt, noch wordt de aard van de planeet bepaald door het werkterrein. Dit is net als een persoon in een huis. De persoon die er toevallig in is, bepaalt niet de aard van de woning, noch wordt de persoon bepaald door de aard van de woning waarin hij woont. Beide factoren beïnvloeden elkaar.

De persoon kan het huis veranderen en het huis kan de activiteit van de persoon beperken. Daarom is het een kwestie van compatibiliteit of geschiktheid van plaats en functie.De tekens vertegenwoordigen het werkterrein. De planeten vertegenwoordigen de krachten die in dat veld actief zijn. Het is belangrijk om de volgende regel te onthouden:

  • De tekens behouden hun integriteit van betekenis, ongeacht de planeten erin of de aspecten ervan.
  • Evenzo behouden de planeten hun integriteit van betekenis, ongeacht het veld of teken waarin ze handelen.
  • Het huis dat het bord regeert in de kaart, specificeert het werkterrein dat door de borden wordt vertegenwoordigd. Het bord toont het karakter van het veld. Het huis toont zijn invloed op de buitenwereld.

Een persoon met een stijgende Stier zal een Taurean-veld van activiteit of manifestatie in de materiële wereld hebben, omdat Stier het teken is van een vaste aarde. Ze hebben een sterk gevoel voor materie, schoonheid en orde. Ze zullen veel werk te doen hebben op praktisch, materieel of fysiek niveau met de accumulatie, ontwikkeling en verfijning van vorm. Hun leven zal gericht zijn op praktische manifestatie in de materiële wereld. Zelfs als ze spiritueel hoog ontwikkeld zijn, zullen ze die spiritualiteit nog steeds moeten manifesteren door een beheersing van de wereld van vorm. Ze zoeken orde, structuur, schoonheid of liefde.

Aan de andere kant zal iemand met een Libra Ascendant sterk georiënteerd zijn op de sociale wereld en op de projectie van ideeën om de wereld te veranderen, omdat Weegschaal kardinale lucht is. Ze zullen meer sociaal, politiek, groeps- of vriendschapsgericht zijn en zullen graag leiders zijn in sociale of intellectuele contexten. Hun ideeën en idealen zullen voor hen belangrijker zijn dan praktische zaken en ze zullen bereid zijn wereldse doelen en bezittingen voor hen op te offeren.

De planeten vertegenwoordigen het soort energie dat het individu zal manifesteren binnen het gebied van activiteit dat wordt vertegenwoordigd door het teken. Stier Ascendant die sterk wordt geaspecteerd door Saturnus, zal het individu bezorgdheid geven over eigendom, bezittingen, bankwezen en een conservatieve karaktertrend of op zijn minst een extreme bruikbaarheid in het leven en de behoefte aan controle en overheersing in de materiële wereld. De samentrekkende aard van Saturnus zal worden gecombineerd met de aardse kwaliteiten van Stier.

Weegschaal Ascendant met een sterk aspect van de zon zal zorgen voor een sterke politieke, militaire, sociale of intellectuele leider. Het werkterrein van de Weegschaal zal worden gedomineerd door de kwaliteit van de zon.

Dat zijn de onderscheidingen die de astroloog moet maken bij het combineren van teken-, huis- en planetaire invloeden.

  • De borden geven de aard van het veld weer;
  • De planeten tonen de kwaliteit van de energie die in dat veld werkt.

Over het algemeen zal de heerser van het teken de sterkste energie hebben om het te beïnvloeden. Als de heerser van een teken zijn eigen teken kenmerkt of sterk geplaatst is, zullen het veld en de kracht die binnen het teken werken, van hetzelfde karakter en dezelfde sterkte zijn. Als Ram bijvoorbeeld de Ascendant is en Mars in Leeuw, een ander vuurteken, zullen de eigenschappen van de Aries Ascendant toenemen. Als Mars echter in Maagd is, een moeilijk teken ervoor, kunnen veel van de eigenschappen van de Aries Ascendant verzwakt of geremd zijn. Het individu kan een slechte gezondheid hebben of moeite hebben met zelfexpressie.

  • Als de aard van het teken en die van de planeten die eraan verbonden zijn vergelijkbaar is met de heerser van het teken, krijgt het teken meer kracht.

De opklimmende Ram, geaspecteerd door de zon en Mars, zal bijvoorbeeld sterk zijn omdat dit allebei vurige planeten en vrienden zijn. Als het echter wordt geaspecteerd door natuurlijke en tijdelijke malefics zoals Saturnus en Mercurius, die lucht en ether vertegenwoordigen, zal het worden verzwakt.

Toch kent deze algemene regel uitzonderingen. Aangezien de heerser van het teken slechts één planeet van negen is, overwinnen andere planeten gewoonlijk zijn invloed. Om deze reden kunnen individuen een andere kwaliteit van energie of lichaamstype hebben dan het overheersende element van de Rol.