Horoscoop Oordeel

Sterke en zwakke Ascendant

We moeten onderscheid maken tussen sterke en zwakke Ascendant-typen. Een sterk type Ram Ascendant zou eigenzinnig, krachtig, extravert, openhartig, eigenwijs zijn met veel drive en initiatief. Een zwak Ram-type is echter zwak, impulsief, emotioneel, reactief, defensief, kan hoofdpijn, zweren of andere ziekten krijgen.

Het zwakke type weerspiegelt het veld van het bord, maar niet de kwaliteit van zijn kracht. Een sterk Leo-type heeft een sterk karakter, wilskracht, drama en kracht over hen. Een zwak Leo-type zou zichzelf verslaan, buitensporige verbeeldingskracht over zichzelf hebben, te hoge normen stellen en lijden aan een gevoel van gebrek aan prestatie.

Psychologisch worden zonnetypes gekenmerkt door een sterke wil en een sterke vitale energie. Ze zijn onafhankelijk en trots, misschien ijdel. Ze zijn graag leiders of autoriteiten en kunnen veel macht over anderen krijgen. Ze veranderen anderen in hun satellieten en willen graag licht schenken. Ze zijn zeer opmerkzaam, een beetje kritisch en kunnen diep in de dingen doordringen. Het zijn goede wetenschappers of psychologen. Ze hebben sterke emoties, maar worden er zelden door overwonnen.

Gewoonlijk hebben zonnetypen een filosofische of religieuze instelling en zijn ze ethisch in hun handelen. Dit komt later in het leven naar voren, wanneer ze vaak contemplatief worden. In de jeugd zijn ze grotendeels mensen van actie in plaats van woorden, en ze willen graag een sterke aanwezigheid in de wereld afdwingen. Ze hebben iets nobels of aristocratisch en ze gaan graag om met mensen en waardevolle principes.

Sterke en zwakke Ascendant

Vaak wanneer een Ascendant zwak is, kunnen andere mensen in het leven van de inboorling zijn kwaliteiten uiten. Een zwakke Leo Ascendant zorgt misschien niet voor een sterke persoonlijkheid. De sterke Leo-eigenschappen kunnen voorkomen in relaties of in de omstandigheden van het leven. Het individu kan werken voor of onder of gerelateerd zijn aan sterke Leo-typen. Leo zou hun vakgebied van menselijke communicatie en zelfprojectie laten zien, maar niet de energie die ze zelf kunnen ontwikkelen.