Jugement de l'horoscope

Kracht van planeten

We moeten onderscheid maken tussen sterke en zwakke Ascendant-typen. Een sterk type Ram Ascendant zou eigenzinnig, krachtig, extravert, openhartig, eigenwijs zijn met veel drive en initiatief. Sterkte van planeten moet worden bepaald door teken-, huis- en divisieposities, evenals door richtingssterkte en per aspect. Een planeet kan alleen de resultaten geven die hij aangeeft als hij de macht heeft om dat te doen.

Er bestaan uitgebreide berekeningen om de exacte planetaire sterkte te bepalen, zoals onder Shadbala. Dergelijke berekeningen hebben de neiging om het voor de hand liggende te verdoezelen. Als de maan bijvoorbeeld wordt geaspecteerd door Mars, Saturnus en Rahu en zwak is in helderheid, zal het waarschijnlijk geen goede resultaten opleveren, ongeacht de Shadbala of andere sterke punten. Het is dus belangrijk om eerst het voor de hand liggende te leren en geen verwarrende berekeningen te overwegen die alleen een kwestie van fijnafstemming zijn.Over het algemeen gaat de aspectsterkte boven de positiekracht.

Kwik in Maagd zal niet goed zijn als het wordt geaspecteerd door verschillende boosdoeners. Bovendien heeft huissterkte meestal voorrang op tekensterkte. Jupiter bijvoorbeeld in een slecht huis, zoals de twaalfde, zelfs in zijn eigen of verheven teken, zal nog steeds problemen opleveren. Aan de andere kant zal Jupiter, verzwakt in een goed huis als het negende of tiende, nog steeds voordelen opleveren.

Kracht van planeten


Synthese

Bij metingen moeten altijd verschillende factoren worden samengevat.

Lees eerst de tekenpositie van planeten. Dit heeft meer betrekking op de ziel of innerlijke dimensie.

Onderzoek vervolgens hun huispositie. Dit toont hun uiterlijke dimensie of potentieel om zich in de materiƫle wereld te manifesteren.

Let vooral op de groeperingen van planeten en hun aanduidingen als huisheren.

Probeer het belangrijkste patroon van planetaire invloeden vast te stellen dat in de kaart bestaat. Bepaal de overheersende of meest karakteristieke planeet, zijn bondgenoten en tegenstanders.

Aspecten die bijna exact zijn, hebben een bijzondere kracht. Aspecten die zowel in de navamsha-kaart als in de geboortekaart voorkomen, hebben ook een speciale kracht. Over het algemeen geldt dat hoe dichter de aspecten zijn, hoe groter de kans dat ze ook in verschillende divisiekaarten voorkomen. Dit geldt met name voor voegwoorden.

Er zijn geen absolute regels voor de interpretatie van grafieken. Alles hangt af van ons vermogen om het patroon van de grafiek te lezen volgens de logica van hoe de belangrijkste indicatoren werken.