De Nakshatras

De kwaliteiten van nakshatras

De kwaliteiten van Ashwini Nakshatra: Deze Nakshatra wordt geregeerd door een Ashwin-tweeling, zonnen van Surya (zon), mystieke doktoren. Deze nakshatra brengt hun helende energie naar de aarde. Ze brengen licht, geluk en gelukzaligheid aan iedereen die ze aanraken. Ashwins heeft de kracht om snel te genezen en dingen te bereiken (shidhra vyapani shakti).

De Ashwins kunnen worden ingeroepen om genezing en verjonging van lichaam, geest en ziel te bewerkstelligen. Ashwins zijn krachten van prana, die snel werken om een nieuw niveau van genezing te stimuleren, te helpen en te initiëren. Ashwini is een hoofd van een opgeofferd paard, symbolisch voor de zon, die hier zijn reis naar de hogere werelden begint. Het begint het mystieke jaar, dat de ontplooiing van de Purusha symboliseert. Ashwins toont het werk en de opoffering die nodig zijn om nieuwe ondernemingen te ondernemen.

Kwaliteiten van Nakshatra

Ketu, de planeet van twijfel, negativiteit, kennis en kritische geest, regeert deze Nakshatra. Ketu werpt zijn schaduw op Mars, heerser van Ram, het geeft les van twijfel over krijgshaftige en vitale impulsen en passies, die op dit punt vrij sterk zijn. Ashwini is een plaats van verheerlijking van de zon; de kwestie van identiteit komt hier aan de orde. Deze Nakshatra wordt beschouwd als vaishya varna, natuur, - deva, dierensymbool, - paard, guna's (op 3 niveaus), - rajas / rajas / rajas. Het heeft een mannelijke kwaliteit en heeft dharma als primair doel van het leven. Het komt overeen met een zuidelijke richting. "Taittiriya Brahmana" beschrijft de vruchten van aanbidding als "Iemand die passende offers brengt aan Ashwins en Ashwini, raakt in het bezit van een goed gehoor en zal niet doof worden".De kwaliteiten van Purva Phalguni:

Bhaga, de zalige vorm van de zon, godheid van geluk en voorspoed, heerst over deze Nakshatra. Bhaga geeft charme, charisma en het vermogen om anderen te beïnvloeden, hen om ons heen te trekken als een bron van geluk en licht. Purva Phalguni toont de zwaartekracht naar de bron van genot. Extraverte karakters kunnen materialisten worden, maar introverte personen kunnen spirituele zoekers worden. Shiva Lingam is een van de symbolen van deze krachtige en creatieve Nakshatra (nog twee zijn een zwaaiende hangmat en twee voorpoten van het bed). Purva Phalguni geeft de kracht van creatieve voortplanting op alle niveaus (prajanan shakti) en rijkdom in het algemeen. Venus, de planetaire betekenis van schoonheid en genot, regeert deze Nakshatra. Het geeft inspiratie, sociale erkenning en prestige. Deze Nakshatra wordt beschouwd als van brahmana varna, natuur, - manushya (menselijk), dierensymbool, - rat, guna's (op 3 niveaus), - tamas / rajas / tamas. Het heeft een vrouwelijke kwaliteit en heeft Kama als een primair levensdoel. Het komt overeen met een noordelijke richting. "Taittiriya Brahmana" beschrijft de vruchten van aanbidding als "Iemand die passende offers brengt aan Bhaga, aan de Phalgunis, krijgt het beste deel onder zijn leeftijdsgenoten".

De kwaliteiten van Moola:

Nirriti, de godin van rampspoed, leugen, dood en vernietiging, die in het dodenrijk leeft, regeert over deze Nakshatra. Ze staat voor leegte maar ook voor een fundament. Nirriti heeft de macht om te ruïneren, te vernietigen en uiteen te vallen (barhana shakti). Ze wordt ook wel Alakshmi genoemd (ontkenning van Lakshmi, devi van welvaart) en ook afgebeeld als een Kali met halskettingen van schedel, die de hoofden van onwetendheid vertegenwoordigen. Mula betekent "de wortel". Het symbool van dit Nakshatra is "gebonden bos wortels" en de staart van leeuw (of schorpioen). Mula is een Nakshatra van oordeel, gevaar en overgang, maar op het hoogste niveau heeft het betrekking op nirvana. Het voert ons naar de belangrijkste wortels van de dingen en laat ons ze onderzoeken. Mula kan ons diep opmerkzaam of zelfingenomen maken, afhankelijk van de richting van deze energie van ontkenning. Ketu heerst over Mula en het gevaar bestaat onder zijn negatieve invloeden te komen, wat de persoon arrogant kan maken, maar het komt voort uit diepgewortelde twijfel en onzekerheid. Aan de andere kant biedt Mula diepe waarnemingskrachten en het vermogen om verder te gaan dan de dingen, zelfs de wereld te ontkennen. Mula Nakshatra is een tikshna (scherp of vreselijk), die kan worden gerelateerd aan zwarte magie, spreuken, exorcisme en straf. Deze Nakshatra wordt beschouwd als slager kasta, natuur, - rakshasa (demonisch), dierensymbool, - hond, guna's (op 3 niveaus), - sattwa / rajas / rajas. Het heeft een mannelijke kwaliteit en heeft Kama als een primair levensdoel. Het komt overeen met een westelijke richting (bij sommige tantrische tradities is Nirriti's richting zuidwest). "Taittiriya Brahmana" beschrijft de vruchten van aanbidding als "Iemand die gepaste offers brengt aan Prajapati, aan Mula, verwerft de wortel van nageslacht".

de kwaliteiten van Shatabhishak:

Shatabhishak betekent letterlijk "honderd genezers". Het schenkt gaven in de geneeskunst en het heeft genezende kracht (bheshaja shakti). Shatabhishak staat ook bekend als "honderd sterren", wat de koninklijke kwaliteit van deze Nakshatra weerspiegelt. Er wordt gezegd, dat is een gelukkige ster van de koning. Shatabhishak-mensen kunnen een enorme vitale kracht en moed bezitten om hun vijanden te verslaan. De bloei van innerlijk potentieel en de volledige opwinding van de levenskracht van kundalini kan hier worden bereikt. De godheid die over deze Nakshatra heerst, is Varuna, hemelse vader, geschonken met wijsheid, medicijnen, kosmische wateren en regen. Hier komt de kwestie van de relatie met de Goddelijke Vader aan de orde, samen met de kwestie van schuld en verzoening, zonde en verlossing. Het kan ervoor zorgen dat we ons erg angstig of schuldig, minderwaardig, afgewezen en veroordeeld voelen. Of wij kunnen zelf functioneren als een vader of rechter van anderen of de wereld in het algemeen. Het is een Nakshatra van catharsis en bevrijding. Het heeft ook betrekking op karma, oordeel en vergelding. Het brengt ons in rampspoed van goddelijke toorn, als een manier om goddelijke genade te zoeken om ons te redden. Degenen die zich niet kunnen openstellen voor goddelijke genade eronder, blijven onderpresteerders en onderwereldfiguren. Het legt de zwakke kern van het ego bloot. Het is een van de meest ambivalente, spirituele en meest wereldse Nakshatra's. Rahu, heer van Maya, heerst over Shatabhishak. Het is hier dat we de illusie onder ogen moeten zien, zowel in onszelf als in de wereld. De Rahu of Maya kunnen de wijsheidskracht worden van de grote heer Varuna. Deze Nakshatra wordt beschouwd als slager kasta, natuur, - rakshasa (demon), dierensymbool, - paard, guna's (op 3 niveaus), - sattwa / tamas / sattwa. Het heeft een vrouwelijke kwaliteit en heeft Dharma als een primair levensdoel. Het komt overeen met een zuidelijke richting. "Taittiriya Brahmana" beschrijft de vruchten van aanbidding, als "Varuna begeerde," Mag ik standvastig en niet onvast zijn "Iemand die passende offers brengt aan Varuna, aan Shatabhishak, wordt vast en niet onvast".

de kwaliteiten van Krittika:

Krittika betekent letterlijk "de snijder" en de symbolen zijn een vlam, een scheermes, een bijl of een ander scherp wapen. Deze Nkshatra vertegenwoordigt de kracht om te branden (dahana shakti). Agni, de Vedische God van het vuur, in het bijzonder het heilige of rituele vuur, de geest die in de stof verborgen zit, regeert erover. Innerlijk staat dit Vedische vuur voor de vlam van bewustzijn en opmerkzaamheid. Het duidt op brandstof, vuur, koken van voedsel en zuivering. Pleiaden bevinden zich in Krittika en markeren de vrouwelijke krachten. Hier wordt Scanda (grote goddelijke krijger), heersende godheid van de planeet Mars, geboren. Krittika is een baarmoeder van de vuurgod, voornamelijk gelegen in het passieve veld van Stier. Het heeft de capaciteit om het licht te voeden en te baren. Devine Mother als moeder van krijger wordt hier ook voorgesteld als Durga of Uma. Krittika wordt geregeerd door Sun. Het toont licht, creativiteit en persoonlijke groei, in het bijzonder in de richting van de materiële wereld, hetzij om zich verder te manifesteren, hetzij om er goddelijke energie in te brengen. Krittika is ook de plaats van verheerlijking voor de maan. Hier baart het maanprincipe de god van het vuur, de geest 9manas0 baart een diepere waarneming. Maankwaliteiten van waarnemingsvermogen en openheid werken hier het beste, niet voor zelfverloochening maar om een ​​hogere macht voort te brengen. Deze Nakshatra wordt beschouwd als brahmana varna, natuur, - rakshasa (demon), dierensymbool, - schapen, guna's (op 3 niveaus), - rajas / rajas / sattwa. Het heeft een vrouwelijke kwaliteit en heeft Kama als een primair levensdoel. Het komt overeen met een noordelijke richting. "Taittiriya Brahmana" beschrijft de vruchten van aanbidding, als "Iemand die passende offers brengt aan Agni, aan Krittika, wordt een eter van voedsel voor stervelingen".

kwaliteiten verschil van Uttara Phalguni en Hasta:

Een van de belangrijkste verschillen in kwaliteiten tussen die twee Nakshatras, - heersende uitblinker. Uttara Phalguni wordt geregeerd door de zon en het is meer gericht op verbinding met het Zelf (Atman). Zelfbewustzijn dat bij Leeuw wordt opgedaan, wordt gericht op praktisch werk op het gebied van Maagd. Hasta, geregeerd door de maan, maakt het individu meer gecentreerd in manas en de aandacht is meer gericht op de uiterlijke materiële wereld. Ten tweede, een heel belangrijk verschil, - verschillende soorten energie (shakti) die door die Nakshatras worden overgedragen. Bhaga, de god van het geluk, heerst over Uttara Phalguni. Zijn kracht is het geven van welvaart (chayani shakti) door middel van huwelijk of vereniging. Savitar, creatieve vorm van zonnegod, heerst over Hasta. Zijn kracht is het vermogen om te krijgen wat we zoeken en het in onze eigen handen te leggen. Het geeft de mogelijkheid om onze doelen volledig en onmiddellijk te bereiken.