Zakelijke astrologie

De maan in huizen

Qua huislocatie kan de maan het beste worden geplaatst in hoekige of driehoekige huizen 1, 4, 5, 7, 9 en 10, omdat deze hem kracht geven. Het vierde huis is het sterkst omdat het ook richtingskracht heeft.

De maan kan echter ook goed zijn als hij zich in huizen van inkomen zoals 2, 5, 9 en 11 bevindt. Het is uitstekend als hij in hoekige huizen staat als de heer van een huis van inkomen; bijvoorbeeld, de maan in het tiende huis als heer van het elfde, wat betreft de opklimmende Maagd is erg goed. Het is ook goed als het verheven is of in zijn eigen teken in een huis van inkomen; bijvoorbeeld de Maan in Kreeft in de elfde voor opgaande Maagd, of de Maan verheven in Stier in de elfde voor opgaande Kreeft.Moon Huizen

Motivatie beoordelen

Voor integriteit in zakelijke ondernemingen moet de maan worden geassocieerd met de heer van de negende vanaf de ascendant of met sattvische planeten zoals Jupiter en de zon. Kwik zou op dezelfde manier sattvische invloeden moeten hebben. Mars en Saturnus mogen niet te sterk zijn of in samenhang met elkaar zijn. Combinaties van Mars en Venus moeten ook worden vermeden omdat ze de emotionele aard accentueren.