relatie

Traditionele hindoeïstische rekenmethode

Invoering:

Deze methode volgt de traditionele benaderingen van de hindoeïstische astrologie en weerspiegelt aspecten van de hindoeïstische cultuur. Hoewel de taal voor ons misschien moeilijk te begrijpen is, kan het veel nuttige informatie opleveren en is het veel eenvoudiger om te doen, omdat we eenvoudig de compatibiliteit tussen verschillende Nakshatra's kunnen opzoeken.

De traditionele Indiase methode om compatibiliteit te beoordelen, omvatte het afwegen van verschillende factoren en het geven van bepaalde eenheidssterkten. Als de grafieken een bepaald aantal van dergelijke punten bevatten, worden ze als goed voor de relatie beschouwd. Als ze er niet in slagen het vereiste aantal te behalen, worden ze als twijfelachtig beschouwd voor gelukkige huwelijken. De meeste van deze factoren zijn gebaseerd op de maanconstellaties of Nakshatra's, die we in deel III van de cursus in meer detail onderzoeken. Bekijk dat gedeelte van de cursus voor de locaties van de Nakshatra's in de dierenriem.Hoewel sommige factoren in deze berekeningsmethode op het eerste gezicht vreemd lijken, volgen andere voor de hand liggende astrologische principes. Hoewel we ze allemaal niet al te serieus hoeven te nemen, kan de algehele waarde die ze laten zien een belangrijke graadmeter voor compatibiliteit zijn. Dergelijke mechanische berekeningsmethoden mogen echter niet in de plaats komen van een meer gedetailleerde kaartanalyse. Ze zijn een numerieke snelkoppeling die over het algemeen nuttig is, maar op zichzelf misschien niet voldoende is.

Hieronder bekijken we hoe deze factoren worden berekend. Aan het einde van deze sectie presenteren we een rekenblad dat het uiteindelijke getal laat zien, zodat we niet al deze procedures zelf hoeven te doorlopen. Toch helpt het om hun basis te begrijpen.

1.Dina Kuta

Tel de Nakshatra van de man van die van de vrouw en deel het getal door negen.

Als de rest een even getal is: 0, 2, 4, 6 of 8, is het resultaat goed. Als het een oneven aantal is; 1, 3, 5, 7, 9, het resultaat vertoont moeilijkheden. Drie compatibiliteitseenheden worden gegeven als het resultaat goed is.

Het idee is dat de vrouw die vrouwelijk van aard is, een Nakshatra zou moeten hebben in een vrouwelijke (even genummerde) relatie van die van de man.

2.Gana Kuta

De Nakshatra's worden ingedeeld in drie temperamenten of energietypes (gana) als Deva (goddelijk), Manusha (menselijk) of Rakshasa (demonisch). Ze komen over het algemeen overeen met sattvische, rajasische en tamasische eigenschappen. Ze hebben ook een energetisch effect.

Deva of goddelijke Nakshatra's worden gekenmerkt door geloof, openheid, loyaliteit en toewijding, die echter conservatief of oppervlakkig kunnen zijn.

Manusha of menselijke Nakshatra's worden gekenmerkt door verandering, turbulentie en onzekerheid, die echter progressief kunnen zijn.

Rakshasa Nakshatra's worden gekenmerkt door ontkenning, onafhankelijkheid, excentriciteit en harde acties, die er echter toe kunnen leiden dat een persoon gehechtheden of conventies doorbreekt.

Deze groepen maken op zichzelf de individuen die onder hen geboren zijn niet van hogere of lagere spirituele aard. Dat komt uit de grafiek als geheel.

Over het algemeen moet men trouwen met een persoon van dezelfde Gana. Er wordt ook aangenomen dat een Rakshasa-man met een Deva- of Manusha-meisje kan trouwen, maar dat een Deva- of Manusha-man niet met een Rakshasa-meisje mag trouwen. Deze Ganas zijn als volgt:

DEVA GANAS zijn Ashvini, Mrigashira, Punarvasu, Pushya, Hasta, Svati, Anuradha, Shravana en Revati.

MANUSHA GANAS zijn Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purva Bhadra en Uttara Bhadra.

RAKSHASA GANAS zijn Krittika, Aslesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta en Shatabhishak.

Deze factor telt voor zes eenheden. Sommige astrologen zeggen dat als de Nakshatra van de vrouw meer dan de 14e van de man is, dit probleem kan worden genegeerd.

We merken ook op dat Deva Nakshatra's goede manen zijn om gunstige acties uit te voeren. Manusha zijn matig en Rakshasa wordt meestal niet aanbevolen. We kunnen hun effecten noteren onder de sectie van deel III over astrologische voorspellingen, deel 1, om hun aard en resultaten te zien.

3.Mahendra

Het is goed als de Nakshatra van de man 4e, 7e, 10e, 13e, 16e, 19e, 22e of 25e is van die van de vrouw.

4.Stri Dirgha

De Nakshatra van het mannetje moet minstens negen verwijderd zijn van die van het vrouwtje. Volgens sommige accounts is zeven genoeg. Het idee is dat enige afstand tussen de manen nuttig is voor compatibiliteit. Deze overweging kan worden genegeerd als Rashi Kuti (factor 6) of Graha Maitri (factor 7) de overhand heeft.