relatie

Traditionele hindoeïstische rekenmethode

7.Graha Maitram

Dit verwijst naar de relatie tussen de heren van de maantekens in termen van vriendschap of vijandschap. Sommige astrologen tellen dit alleen in termen van natuurlijke vriendschap, anderen houden ook rekening met het tijdelijke. Ik neig naar de laatste mening.

Als de maan van de man bijvoorbeeld in Vissen staat, geregeerd door Jupiter en de maan van de vrouw in Ram, geregeerd door Mars, dan zijn hun maanheren natuurlijke vrienden.

Wanneer de betrokken planeten beide vrienden zijn, wordt deze factor volledig verkregen. Als de een een vriend is en de ander neutraal, is het nog steeds goed. Als beide neutraal zijn, is het slechts gemiddeld of redelijk. Als de een neutraal is en de ander vijandig, is het moeilijk. Als beide vijanden zijn, bestaat deze compatibiliteitsfactor niet.Als deze factor niet aanwezig is in het teken van de maan, wordt er soms naar gezocht in de Navamsha van de maan. Deze factor telt voor 5 eenheden. Om dit te bepalen, moeten we elke grafiek afzonderlijk bekijken.

8. Vashiya Kuta

Het maanteken krijgt kracht om andere tekens te beïnvloeden of te beheersen. Deze zijn voor:

Ram – Leeuw en Schorpioen.

Stier – Kanker en Weegschaal.

Tweelingen – Maagd.

Kanker – Schorpioen en Boogschutter

Leeuw – Weegschaal

Maagd – Vissen en Tweelingen

Weegschaal – Steenbok en Maagd

Schorpioen – Kanker

Sagittaire – Vissen

Steenbok – Ram en Waterman

Waterman – Ram

Vissen – Steenbok

We zien dat een aantal signalen elkaar wederzijds beïnvloeden. Dit zijn Tweelingen en Maagd, Kreeft en Schorpioen.

9. Rajju Kuta

Rajju betekent touw. Het toont mogelijkheden van ongeluk in het huwelijksleven. Op basis van deze factor worden de Nakshatra's in vijf groepen verdeeld.

VOET– Padarajju

Ashvini, Ashlesha, Magha, Jyeshta, Mula, Revati

HEUP– Katirajju

Bharani, Pushya, Purva Phalguni, Anuradha, Purvashadha, Uttara Bhadra

NAVEL– Udararajju

Krittika, Punarvasu, Uttara Phalguni, Vishakha, Uttarashadha, Purva Bhadra

KEEL– Kantharajju

Rohini, Ardra, Hasta, Swati, Shravana, Shatabhishak

HOOFD– Shirorajju

Dhanishta, Chitra, Mrigashira


De Nakshatra's waarin de maan zich bevindt, mogen niet in dezelfde Rajju vallen voor mannelijk en vrouwelijk. Als ze allebei in het hoofd voorkomen, kan de levensduur van de man worden bedreigd. Als ze allebei in de keel voorkomen, kan de levensduur van de vrouw worden bedreigd. Als ze allebei in de maag voorkomen, kan de levensduur van de kinderen in gevaar komen. Als ze allebei in de navel voorkomen, kan er armoede zijn. Als ze allebei in de heup voorkomen, moet het paar misschien altijd ronddwalen.