relatie

Traditionele hindoeïstische rekenmethode

6.Rashi Kuta

Dit verwijst naar de relatie tussen de maantekens (Chandra Rashis) in de geboortehoroscoop, wat duidelijk een belangrijke overweging is bij alle astrologische compatibiliteitsonderzoeken. Vedische astrologie geeft ons een systeem om deze relatie te berekenen.

Als het maanteken van het mannetje het TWEEDE teken is van het vrouwtje, en dat van haar is het twaalfde van het zijne, dan wordt het niet als goed beschouwd. Als het mannetje bijvoorbeeld de maan in Maagd heeft en het vrouwtje in Leeuw. Aan de andere kant, als de maan van het mannetje twaalfde van het vrouwtje is, wordt deze als goed beschouwd, dwz. als de zijne in Leeuw staat en de hare in Maagd.Als het Maanteken van het mannetje het DERDE is van het vrouwtje, geeft dat moeite en verdriet, maar als het Maanteken van het vrouwtje het derde is van het mannetje, geeft dit gemak en geluk.

Als het maanteken van het mannetje de VIERDE is van het vrouwtje, wordt er gezegd dat dit armoede geeft, maar als het maanteken van het vrouwtje het vierde is van het mannetje, wordt er gezegd dat dit rijkdom geeft.

Als het maanteken van het mannetje VIJFDE is van het vrouwtje, zou dit ongeluk geven, terwijl als haar maanteken het vijfde van het zijne is, wordt gezegd dat het vreugde geeft.

Als zijn Maanteken het ZESDE van het hare is, veroorzaakt het problemen voor kinderen, maar als het haar zesde van het zijne is, geeft het geluk door kinderen.

Als de maantekens ZEVENDE of tegenover elkaar staan, is dit het beste. Het geeft wederzijdse gezondheid en geluk. Manen tegenover elkaar geven balans en communicatievermogen.

De algemene logica van deze reeks is dat het beter is dat de maan van de man in de dierenriem vóór de maan van de vrouw wordt geplaatst. Als planeten hun aspecten naar voren werpen in de dierenriem, geeft dit de mannelijke kaart de leiding in actie, wat in harmonie is met de aard van mannelijke energie. Als de Nakshatra van het vrouwtje eerder in de dierenriem staat, kan dit haar dominant over hem maken.

Als het maanteken voor beide partners hetzelfde is, zou de Nakshatra waarin de maan zich bevindt anders moeten zijn. Die van het mannetje moet voor dat van het vrouwtje komen. Als beide bijvoorbeeld Ram-manen hebben, is het beter als de maan van de man in Ashwini staat, wat in vroege Ram is, en die van de vrouw in Bharani, wat in latere Ram is. In het werkelijke totale Kuta-systeem is hetzelfde maanteken echter over het algemeen goed, of de Nakshatra van het mannetje voor of na dat van het vrouwtje is.

Als de Nakshatra ook hetzelfde is voor beide partners, wordt dit als GOED beschouwd in het geval van Rohini, Ardra, Magha, Hasta, Vishakha, Shravana, Uttara Bhadra en Revati.

Het wordt als GEMIDDELD beschouwd als de Nakshatra's Ashvini, Krittika, Mrigashiras, Punarvasu, Pushya, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Chitra, Anuradha, Purvashadha en Uttarashadha zijn.

Het wordt als NIET GOED beschouwd en wordt niet aanbevolen in het geval van Bharani, Ashlesha, Svati, Jyeshta, Mula, Dhanishta, Shatabhishak en Purva Bhadra.

Sommige astrologen zijn van mening dat het goed is als de geboorte van Nakshatra hetzelfde is als de manen zich in verschillende hoeken van de Nakshatra bevinden. Met betrekking tot Shatabhishak, Hasta, Swati, Ashwini, Krittika, Purvashadha, Mrigashiras en Magha wordt het in orde geacht als beide partners in het eerste kwartaal van de Nakshatra zijn geboren.

Deze factor heeft 7 eenheden en wordt dus vrij sterk gewogen. Maar misschien willen we het in meer detail bekijken. Wat wordt gewogen is de relatie tussen de maantekens of de maan tot maan-relatie. Hiervoor kunnen we teruggaan naar het eerste gedeelte over Relatie en de relatie tussen manen in de grafiek als geheel onderzoeken.