relatie

Traditionele hindoeïstische rekenmethode

10.Vedha/Incompatibele Nakshatras

Elke Nakshatra heeft er een die het bijzonder treft en waarmee het daarom over het algemeen onverenigbaar is. Het is het beste voor degenen van deze conflicterende Nakshatra's om niet met elkaar te trouwen. Dit zijn:

1. Ashwini en 18. Jyeshta

2. Bharani en 17. Anuradha

3. Krittika en 16. Vishakha

4. Rohini en 15. Swati

5. Mrigashira en 23. Dhanishta

6. Ardra en 22. Shravana

7. Punarvasu en 21. Uttarashadha

8. Pushya en 20. Purvashadha

9. Ashlesha en 19. Mula

10. Magha en 27. Revati

11. Purva Phalguni en 26. Uttara Bhadra

12. Uttara Phalguni en 25. Purva Bhadra

13. Hasta en 24. Shatabhishak.

14. Chitra, geen onverenigbare Nakshatras
11. Varna / Klasse

De maantekens zijn verdeeld in vier groepen op basis van klasse of varna. Brahmaan is de spirituele klasse of die van kennis, Kshatriya de adel of mensen van eer, Vaishya de kooplieden of commerciële mensen, en Shudra, de dienaar of arbeidersklasse. Ze vertegenwoordigen meestal ons temperament en onze waarden, maar zijn slechts zeer vage indicaties hiervan die niet al te serieus moeten worden genomen. Dit zijn:

BRAHMIN

watertekens

Kreeft, Schorpioen, Vissen

KSHATRIYA

vuurtekens

Ram, Leeuw, Boogschutter

VAISHYA

luchttekens

Tweelingen, Weegschaal, Waterman

SHUDRA

aardetekens

Stier, Maagd, Steenbok

De eenheid van overeenstemming is hier slechts 1 punt. Dit kunnen we echter toevoegen, het is een uiterst belangrijke factor om te overwegen, namelijk spirituele compatibiliteit. De methode om het hier te berekenen is echter zeer bij benadering en zelden nauwkeurig. Het is beter om andere, meer complexe en nauwkeurige methoden te gebruiken om spirituele typen te beoordelen.

12.Nadi Kuta

Dit is een poging om het fysieke type te berekenen volgens de drie Ayurvedische dosha's. Volgens dit systeem mogen individuen van hetzelfde doshische type niet trouwen, omdat ze de factoren van ziekte in elkaar zullen vergroten. Elk van de Nakshatra's krijgt er een toegewezen.

BTWA

Ashvini, Ardra, Punarvasu, Uttara Phalguni, Hasta, Jyeshta, Mula, Shatabhishak, Purva Bhadra

PITTA

Bharani, Mrigashiras, Pushya, Purva Phalguni, Chitra, Anuradha, Purvashadha, Dhanishta, Uttara Bhadra

KAPHA

Krittika, Rohini, Ashlesha, Magha, Swati, Vishakha, Uttarashadha, Shravana, Revati

Als Nadi Kuta niet aanwezig is, kan het worden gerekend op de wijken van de Nakshatra's. Als het daar aanwezig is, kan dat ook helpen. Deze factor wordt gegeven 8 eenheden. We moeten echter opmerken dat dit slechts bij benadering is. De Nakshatra op zich is niet altijd voldoende om het constitutionele type te bepalen. Dus als we een andere manier hebben om het te bepalen, moeten we daar onze toevlucht toe nemen.