Rahu en Ketu

Rahu en Ketu - karmische betekenaars:

Ketu (zuidknooppunt) geeft aan dat karma ontstaat door vaderlijke invloeden (de zon) en Rahu (noordknooppunt) dat voortkomt uit moederlijke invloeden (de maan). Ketu toont karma dat voortkomt uit sociale autoriteiten, of nog meer oude autoriteiten of traditionele invloeden.

Rahu laat invloeden zien van persoonlijke verlangens en emoties, inclusief de kracht van collectieve verlangens. Ketu toont ons individuele karma en zijn patronen. Rahu laat zien dat we vatbaar zijn voor collectief karma en zijn impulsen. Ketu toont oud karma en Rahu nieuw karma geboren uit verlangen. Ketu - voltooiing van oude karmische schulden, Rahu duidt op uitbreiding van nieuw karma gebaseerd op verlangen, dat ons in samsara houdt. De Rahu-Ketu-as is cruciaal voor het begrijpen van persoonlijk karma. Het geeft huizen aan die acties vereisen voor het voltooien van oud karma (huis waar Ketu verblijft) en problemen met betrekking tot huis waar Rahu verblijft, die tijdens de huidige incarnatie moeten worden uitgewerkt.

Rahu Ketu


Rahu en Ketu relatie tot de zon en de maan:

Rahu is bijzonder sterk voor het verduisteren van de maan (betekenis van manas); Ketu is sterker voor het verduisteren van de zon (zelf, ahamkara). De meeste Rahu-acties - het veroorzaakt mentale verstoringen, hallucinaties, bezittingen door verschillende soorten graha's (avesha of unmada door bhuta's, yaksha's, pishacha's, rakshasa's en andere entiteiten), emotionele fluctuaties - kunnen worden verklaard door een maansverduistering en de geest. Rahu vertoont karmische invloeden op de manas en Ketu op de ahamkara. Er is corona van de zon tijdens zonsverduisteringen. Ketu verduistert het primaire licht der dingen, maar laat hun subtiele innerlijke licht zien (astrale waarneming). Rahu geeft de transcendente geest de mogelijkheid, Ketu geeft de mogelijkheid om een transcendente egofunctie te hebben.Negatieve karmische gevolgen van Rahu:

Rahu noemt onderbewuste duisternis. Het haalt de karmische latenties uit ons binnen, zijn zware, tamasische krachten en verlangens onderdrukte negativiteit. Het verandert onze geest en maakt ons speelgoed in de handen van het collectieve onderbewustzijn en andere entiteiten. Rahu wijst op verslavingen. Naast bovengenoemde mentale stoornissen kan het ook ziekte veroorzaken. Het laat zien waar we de controle over onze vermogens verliezen en onderhevig zijn aan verstoringen in de regulerende systemen van het lichaam. Rahu betekent dat wat verbergt of onduidelijk maakt, - kwaliteiten van Mara (devata die ons aan samsara bindt).

Positieve karmische gevolgen van Rahu:

Rahu is een slangenkop en geeft dus de wijsheid van de slang, die heerst over ons mentale functioneren. Rahu kan ons bewust maken van deze krachten in de wereld en kan leren hoe we ze kunnen gebruiken. Rahu kan, in zijn positieve manifestatie, karmische kansen laten zien. Het toont harmonie met collectieve trends die grote wereldse macht en succes kunnen geven. Het straalt veel glamour uit. Het succes van Rahu kan ons uiteindelijk teniet doen en geeft zelden voldoening.

Negatieve karmische gevolgen van Ketu:

Ketu is het lichaam van een slang zonder kop. Dit verklaart dat Ketu duidt op dood, vernietiging, drugs, op het hoofd verliezen, wilsverlies zelfmoord. Ketu geeft dwanghandelingen aan. Het scheidt ons van mensen en van onszelf door ons te twijfelen, gebrek aan geloof, vertrouwen en vertrouwen.

Positieve karmische gevolgen van Ketu:

Ketu duidt de voltooiing van de karmische cyclus aan, dus bevrijding. Ketu betekent perceptie, verlichting. Men neemt aan dat het zuidelijke knooppunt sterke waarnemingsvermogens geeft, zelfs van occulte of spirituele aard. Ketu wordt beschouwd als iemand die een sterke verbeeldingskracht geeft, wat ook kan functioneren als spirituele methode bij tantrische sadhana met visualisatie van de mandala van ishta-devata en dergelijke.

Rahu en Ketu in de Kundalini:

Rahu en Ketu vertegenwoordigen onze slangenkracht, de Kundalini Shakti, in zijn functioneren onder dualiteit van onwetendheid. Om de krachten van de twee knooppunten in de kaart te integreren, moet de Kundalini worden opgetild. Rahu staat voor de basis van de wervelkolom. Ketu staat voor de bovenkant van het hoofd. Rahu toont energiepotentieel in de onderste chakra's. Ketu duidt het waarnemingsvermogen in de hogere chakra's aan, in het bijzonder ajna-chakra. Rahu laat die factoren zien die ons in slaap houden in de lagere chakra's. Ketu toont degenen die de krachten van de hogere chakra's verstoren. Rahu kan Kundalini activeren, maar over het algemeen op een ongezonde manier. Ketu kan subtiele percepties activeren, maar er is altijd het gevaar dat ze op een persoonlijke manier worden gebruikt, zogeheten, "ego-trip".