KAMA

Vier doelen van het leven

Kama, genieten, verwijst naar alle legitieme zintuiglijke genietingen, niet alleen plezier in de grove zin, maar de geneugten die natuurlijk zijn voor het juiste gebruik van de zintuigen. Genieten van het leven, de schoonheid van de natuur waarderen, ware kunst en liefdevolle communicatie tussen mensen, maakt deel uit van de vervulling van onze ziel en hoeft niet te worden ontzegd voor spirituele groei.

In feite is al het leven het zoeken naar geluk. Het komt voort uit vreugde zelf. Ons plezier of plezier in het leven komt grotendeels voort uit relaties, waaronder seksualiteit. Daarom is relatie de belangrijkste factor van Kama en zijn kwesties als liefde, huwelijk, partnerschap en kinderen. Het hogere niveau van Kama of genot heeft betrekking op ons artistieke gevoel. Het hoogste niveau heeft betrekking op ons vermogen tot toewijding, onze openheid voor goddelijke liefde, schoonheid en vreugde.Indicaties in de grafiek

De planeet die Kama regeert is Venus, de planeet van verlangen. Volgens zijn positie op de kaart kan ons vermogen om te genieten of Kama worden gelezen. Mars is ook belangrijk omdat het ons doel in het leven laat zien. Afgestemd op Venus, neemt het ons vaak mee langs het rijk van verlangen. Jupiter geeft ons het vermogen tot plezier of geluk van meer algemene aard, terwijl Saturnus de neiging heeft het te ontkennen of te beperken. Saturnus uitgelijnd met Mars kan ervoor zorgen dat we perverse of ongezonde manieren van genot zoeken.

Kama-huizen zijn drie, zeven en elf. De derde is het huis van talenten, hobby's, curiosa, interesses en sport - persoonlijke kama. Het zevende huis is het huis van liefde, huwelijk en vervulling in menselijke relatie - relatie kama. De elfde is het huis van vriendschap, expressie, sociale en carrièremogelijkheden - sociale kama. De vijfde is ook belangrijk als het huis van romantiek, vreugde en creativiteit, het geluk dat voortkomt uit dharma. De twaalfde is het huis van geheime genoegens en verborgen verlangens en heeft ook enige relevantie en geeft ook het geluk aan dat uit moksha komt.