Vedisch

Verband tussen de vier doelen van het leven

Hindoe versus westerse cultuur

Deze vier doelen van het leven, namelijk Dharma, Artha, Kama en Moksha. zijn als een piramide met bevrijding bovenaan. Elk is bedoeld om de anderen te helpen. We moeten in het algemeen gelukkig zijn om überhaupt te kunnen functioneren; we hebben de middelen nodig om ons in staat te stellen vrije tijd en gemoedsrust te hebben. We hebben de erkenning of erkenning van anderen nodig. In dit opzicht kan een mislukking of onvermogen om de lagere doelen te bereiken, de hogere belemmeren.

Als we arm, vernederd, ziek of dom zijn, is het moeilijk om voorbij de uiterlijke aspecten van het leven te komen. Toch zitten de meesten van ons gevangen in de lagere doelen en waarderen ze het hogere in onze ware aard niet. Vaak blijft ons streven naar het hogere een streven naar het vermomde lagere. In de naam van God zoeken we nog steeds plezier, macht of roem. Astrologie wordt meestal ook zo gedenigreerd wanneer haar lagere in plaats van hogere inzichten worden geïmplementeerd.

Relatie - vier levensdoelen

Het is belangrijk om voor niemand het nastreven van een van deze doelen te ontkennen, maar om te laten zien hoe ze op de juiste manier verband houden met en ons leiden naar het ware doel van spirituele bevrijding. We mogen een cliënt nooit aanmoedigen om deze uiterlijke doelen na te streven als het hoogste streven in het leven. Er kunnen momenten in het leven zijn dat het nodig is om erop te focussen of voordeel te halen uit de gunst van de tijd om ze te bereiken, maar dit kan gedaan worden met een spirituele oriëntatie op de lange termijn. Om deze reden moeten we de lagere doelen niet te zwaar wegen bij het lezen van een grafiek. Een puur zakelijke astrologie zou bijvoorbeeld niet in harmonie zijn met de Vedische benadering tenzij het bedrijf gericht was op spirituele doelen.Als we succes of mislukking, moeilijkheid of gemak voor mensen definiëren op basis van hun grafieken, moeten we aangeven in welk domein en op welk niveau. We kunnen een kaart beoordelen als goed voor rijkdom of carrière, maar dit betekent niet dat het goed is voor de gezondheid of spiritualiteit. Op deze manier hebben veel grafieken die moeilijk zijn voor gewone doelen hogere zegeningen.