Specialiteit van de tempel:
Specialiteit van de tempel:


Er is een idool van Sri Anjaneya voor het heiligdom van Lord Shiva die de Veena bespeelt, een oud goddelijk muziekinstrument van Tamilnadu. Die ambitieuze vaardigheid in muziek bidden tot Hem.

Heer

Ketu God

Symbool

Gehurkte leeuw

Dierenriem

Dierenriem Boogschutter

Moolavar

Singeeswarar

Amman / Thayar

Pushpagujambal

Oud jaar

1000-2000 jaar oud

Stad

Mappedu

Wijk

Tiruvallur

Staat

Tamil Nadu

Nakshatra

Godheid

Nirrti


ADRES:

Sri Singeeswar-tempel, Mappedu Post – 631 403,

Via–Perambakkam, district Tiruvallur.

Telefoon: +91 44 -2760 8065, 94447 70579, 94432 25093

Openingstijd:

De tempel is open van 6.00 uur tot 10.00 uur en van 17.30 uur. tot 19.30 uur

Festivals:

Pradosham, de 13e dag vanaf nieuwe maan of volle maan en Mahashivratri in februari en maart zijn belangrijke festivaldagen van de tempel.

Tempelgeschiedenis:

Sri Nandi Deva, ook bekend als Singhi, bespeelde de Mridangam, een begeleidend instrument bij de dans van de Heer in Tiruvalangadu, een van de vijf Sabha's die verband houden met Shiva Dance. In zijn diepe professionele aandacht bespeelde Nandi het instrument en sloot zijn ogen, waardoor hij de dans niet meer kon zien. Hij smeekte de Heer om weer voor hem te dansen om van Zijn optreden te genieten. Tevreden met zijn professionele bhakti, vroeg de Heer Nandi om naar Meipedu op aarde te komen. Nandi kwam hier, aanbad de Heer waar Hij de dans opnieuw uitvoerde. Aangezien Singhi & ndash; Nandhi in de plaats wordt aanbeden, wordt de plaats genoemd als Singheeswaram en de Heer Singheeswarar. Moeder wordt aanbeden in de naam van Pushpagujambal–Poomulainayaki gerelateerd aan geurige bloemen.

Grootsheid van de tempel:

Er is een idool van Sri Anjaneya die de Veena bespeelt in deze tempel. Vooral degenen die op zoek zijn naar muziek, bidden tot hem. Hij behoort tot de Moola-ster. Het is opmerkelijk dat de geboortester van Kalaivani & ndash; Saraswathi, de godin van wijsheid, ook Moola is. Er wordt gezegd dat Moeder Saraswathi de Singanatha-zaadletters op de tong van Sri Anjaneya schreef met de stengel van een lotusbloem. Dit gaf de Indiase Herculeus duidelijkheid in zijn toespraak en het vermogen om mensen in nood te beschermen met behulp van tactieken die voor die tijd nodig waren. Hij werd gevierd als Sollin Selvan in Tamil en Nava Vyakarna Pandit in het Sanskriet. Moola-mensen wordt geadviseerd om in deze tempel te bidden voor het verkrijgen van uitmuntendheid in onderwijs en spraak.

Er is een heiligdom voor Sri Veerabaleeswara in de noordoostelijke hoek van de tempel waarvan de oudheid teruggaat tot 5000 jaar. Als men tegelijkertijd bidt tot de presiderende godheid en Nandhi in Pradosham-uren (16.30 uur tot 18.00 uur elke dag) staande op de Nava Vyakarna-steen, zullen ze worden genezen van alle bot- en gewrichtsgerelateerde ziekten, wordt aangenomen. Mensen zouden hun wensen realiseren als ze 42 weken lang onafgebroken tot Moeder Durga bidden door een lamp in het heiligdom aan te steken.

De tempel werd gebouwd door Aditya Karikalan II in het jaar 976. Hij is de vader van Rajaraja Cholan die de Thanjavur Big Temple bouwde. Later tijdens het bewind van Krishnadevaraya gebruikte zijn onderkoning Dalavai Ariyanadha Mudaliar zijn invloed en bouwde in het jaar 1501 de Rajagopuram-hoofdtoren, samengestelde muur en Mandap met 16 pilaren.