Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Gezondheidsindicatoren in een grafiek

Factoren van constitutionele kracht in de grafiek:

Het gezondheidspotentieel van de persoon bestaat uit 3 belangrijkste componenten: a. constitutionele kracht; b. vitaliteit; c. levensduur. De belangrijkste factor voor constitutionele kracht is de kracht van de Ascendant en zijn heer, die het lichaam en zijn Ahamkara van inheems vertegenwoordigt.

Bij het bepalen van de sterkte van het potentieel van een persoon spelen de basisfactoren van de sterkte van de kaart een rol. Natuurlijke weldoeners (vooral Jupiter en Venus) in de hoeken en driehoeken zorgen voor een sterke gezondheid, op voorwaarde dat ze niet retrograde of aangetast zijn. Jupiter is erg goed wanneer het zich in driehoeken bevindt, van waaruit het de Ascendant is. Malefics in upacharya-huizen (3, 6, 11) zijn ook goed. Natuurlijke weldaden in huizen 2 en 12 versterken de Ascendant door deze met goede invloed te omringen. De Ascendant-heer doet het het beste als hij wordt geassocieerd met of een aspect vormt van natuurlijke weldoeners, in het bijzonder Jupiter. Verheven Ascendant verbetert de gezondheid.Enkele factoren van constitutionele zwakte in de grafiek:

De belangrijkste factor voor constitutionele kracht is de kracht van de Ascendant, zijn heer en de fundamentele heilzame-malafide kaartoriëntatie. Natuurlijke malefics in de hoeken en driehoeken zijn slecht, evenals benefics in Duhsthanas (6, 8, 12). De retrograde status verzwakt zelfs goed geplaatste beneficiens of maakt ze onvoorspelbaar. Natuurlijke malefics in het tweede en het zevende huis worden krachtige maraka's (dood van schade veroorzakende planeten). Retrograde malefics veroorzaken nog meer schade. De Rahu-Ketu-as in de eerste en zeven huizen verzwakt de gezondheid. De Ascendant lijdt als hij wordt ingesloten door malefics in het tweede en twaalfde huis. De Ascendant heer lijdt aan aspect of associatie met natuurlijke malefics, in het bijzonder Saturnus. Het lijdt ook bij verbranding en wordt verzwakt als het retrograde gaat. Verzwakte Ascendant kan ook de gezondheid schaden. Uitwisseling tussen Ascendant en heren van 6 of 8 huizen kan grote gezondheidsproblemen veroorzaken. Als de heer van het 6e huis zich in het 8e bevindt of de heer van het 8e huis zich in het 6e bevindt, kan dit permanente gezondheidsschade veroorzaken, zoals schrik, beschadigde ledematen of organen, of permanent verzwakte vitaliteit. Als Ascendant bij deze combinatie betrokken is, kan het resultaat zelfs de moeite waard zijn.

Gezondheidsindicatoren in een grafiek


Zesde heer en gezondheid:

Sterke zesde heer versterkt de gezondheid, immuniteit en weerstand tegen ziekten.

Gezondheid beïnvloed door de maan in het zesde, achtste of twaalfde huis:

De maan duidt op meer emotionele dan fysieke aard, maar als autochtoon emotioneel depressief is, lijdt de vitaliteit eronder. Over het algemeen veroorzaakt de maan gezondheidsproblemen als deze zich in Duhsthanas-huizen (6, 8, 12) bevindt. In deze huizen kan het ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken in de kindertijd (Balarishta yoga). Als de maan zich in deze huizen bevindt maar niet wordt aangetast, kan dit goed zijn voor de gezondheid. Hierin is bepaald dat het een nachtelijke geboorte is tijdens Shukla Paksha (wassende maan), of een dag tijdens Krishna Paksha (afnemende maan). Als de maan in dit huis wordt getroffen, kunnen zelfs zulke positieve geboortetijdenfactoren niet helpen. Voorbeeld van positieve resultaten, Maan gelegen in Kreeft (zijn eigen teken) voor Boogschutter Ascendant geeft een lang leven en de mogelijkheid om siddhi's te bereiken in Ashtanga yoga.

Vargottama Ascendant en gezondheid:

Een Vargottama Ascendant (hetzelfde teken in zowel Rasji als Navamsha) versterkt de gezondheid van de persoon door de sterkste plaats in het teken in te nemen.

planeten verbranden en gezondheid:

De invloed van verbrandingsplaneten wordt buitengewoon zwak, vooral met betrekking tot het huis dat ze bezitten. Er is een regel voor het interpreteren van verbranding, die zegt: `` Hoewel de uitwendige betekenissen (inclusief verschillende lichaamsdelen) van huis vaak beschadigd worden wanneer de heerser van dat huis verbrandt, is de innerlijke betekenis (met inbegrip van in het bijzonder de psychische of mentale functies) meestal niet verwend".

Maraka-planeten:

Planeten in Maraka ("dood veroorzakende") huizen en hun heren worden Maraka-planeten genoemd. Maraka-huizen zijn huizen 2 en 7. Planeten in huizen 2 en 12 van Moon krijgen tot op zekere hoogte ook de Maraka-status. Natuurlijke Maraka-planeten (vernietiging brengen) zijn Saturnus, Ketu en volgens sommige verhalen Mars.

Maraka-planeten voor Sagittarius Ascendant:

Saturnus, Mercurius en alle planeten in huizen 2 en 7 zijn Maraka-planeten voor Sagittarius Ascendant. Ketu als een natuurlijke Maraka moet ook worden overwogen.

Huizen om de gezondheid van iemands familieleden te bepalen:

Het is mogelijk om van Rasji de voorwaarden van de inheemse relaties af te lezen. Dit kan door verschillende overwegingen worden gedaan. Ten eerste kan het worden gedaan via doorverwezen huizen, de 4e voor de moeder en de 9e voor de vader, enzovoort. De belangrijkste manier om de levens van familieleden te lezen, in deze benadering, is door het huis dat op hen betrekking heeft in de Ascendant te veranderen en van daaruit posities te lezen. Maraka-regels werken, net als de andere regels van de Vedische Astrologie, ook vanuit verwezen huizen. Ten tweede wordt geadviseerd om de natuurlijke betekenis van planeten in verband met verwanten (Naisargika Karakas) in gedachten te houden: zon voor een vader, maan voor een moeder, Venus voor een vrouw enzovoort. Ten derde kan het worden gedaan door de posities van verschillende Chara Karaka's in de kaart te onderzoeken. Dat is de benadering van het Jaimini-systeem. Bijvoorbeeld, Martikaraka (MK, planeet met de hoogste lengtegraad 4) voor moeder, Pitrikaraka (PiK, planeet met de hoogste lengtegraad 5) voor vader, Darakaraka (DK, planeet met de hoogste lengte 8) voor echtgenoot, enzovoort .