Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Ziekten veroorzaakt door planeten

Typische ziekten veroorzaakt door Saturnus:

Ziekten die door Saturnus worden veroorzaakt, zijn chronisch en worden veroorzaakt door opgehoopte afvalstoffen en door constitutionele en aangeboren zwakte. Onder zijn domein vallen constipatie, lage vitaliteit, slechte weerstand en slechte spijsvertering.

Het geeft gevoelloosheid, stijfheid, stijfheid en spasmen en veroorzaakt depressie en hypofunctie van de organen. Typische door Saturnus veroorzaakte ziekten zijn artritis, reuma, vroegtijdige veroudering, gebroken botten of osteoporose, zenuwaandoeningen zoals verlamming, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en kanker. Ook Saturnus veroorzaakt doofheid, gezichtsvermogen, vermagering en misvorming. Het geeft een tekort aan vitale vloeistoffen, pijn en jeuk.Typische ziekten veroorzaakt door Mars:

Mars vertegenwoordigt letsel, met name degenen die bloedingen veroorzaken. Geeft acute febriele en infectieziekten met hoge koorts en toxines aan. Het veroorzaakt ontstekingen en branderige gevoelens. Mars geeft lever- en blaasaandoeningen waaronder hepatitis en leverkanker. Het veroorzaakt onzuiver bloed, waaronder steenpuisten, ulceratieve zweren, herpes en geslachtsziekten. Het kan bloedkanker (leukemie) veroorzaken en kan ook bloedarmoede veroorzaken. Het kan hypertensie veroorzaken.

Genezende astrologie


Typische ziekten veroorzaakt door Rahu:

Rahu duidt op mysterieuze en moeilijk te behandelen ziekten van verschillende typen. Het vertoont collectieve gezondheidsproblemen zoals epidemieën en kan zwakte van het immuunsysteem, het endocriene systeem en degeneratieve ziekten zoals kanker veroorzaken. Het duidt op vergiftiging, vervuiling, straling en andere milieuproblemen. Rahu duidt ook op zenuwaandoeningen zoals neurose, hysterie, duizeligheid, schrik en convulsies en bezetenheid op psychisch niveau. Het geeft nerveuze spijsvertering, verlies van eetlust en parasieten.

Typische ziekten die verband houden met kwik:

Kwik duidt op luchtgerelateerde ziekten met zwakke longen en zenuwaandoeningen. Het geeft hoest, allergieën en hooikoorts. Het kan spraakgebreken, gebrek aan intelligentie, groeistoornissen en coördinatieproblemen veroorzaken. Er kan voortijdig verlies van grijs worden van het haar optreden. Er kan sprake zijn van overmatige zuurgraad in de maag en andere ontstekingsaandoeningen.

Ziekten veroorzaakt door Rahu en Ketu zijn over het algemeen moeilijk te behandelen:

De Rahu-Ketu-as wordt een karmische as genoemd. Ketu-gerelateerde ziekten worden veroorzaakt door gerijpt (prarabdha) karma, dat zelfs voor Tathagata (beroemd gezegde van Lord Shakyamuni over gerijpte resultaten van vroegere acties) niet kan worden voorkomen. Rahu-gerelateerde ziekten zijn gerelateerd aan een collectief karma, dat inheems deelt in een bepaalde tijd & ndash; ruimte continuüm. Het betekent dat de oorzaken van een dergelijke ziekte vaak op subtiele of zelfs causale niveaus liggen en dat symptomatische behandeling, die door de westerse geneeskunde wordt gebruikt, in dergelijke gevallen kan mislukken.