Genezende astrologie

Vedische astrologie en genezing

Grafiekcorrectie

Ascendant is belangrijk bij het corrigeren van de kaart:

Ascendant is erg belangrijk bij het corrigeren van de kaart, want als het bekend is, kan een zeer nuttige meting worden gedaan, zelfs als de geboortetijd niet is bepaald. De Ascendant vertegenwoordigt de basismanier van de inboorling om zichzelf uit te drukken in het leven, zijn fysieke lichaam, Ahamkara (zelfidentificatie).

Planetaire posities ten opzichte van de Ascendant belangrijker dan de aard van de Ascendant voor kaartcorrectie:

Ascendant kan sterk of zwak zijn, of gedomineerd door andere planeten. In dit verband moet astroloog ook kijken naar de planetaire posities binnen Ascendant, inclusief verschillende huisposities, yoga's en aspecten. Astroloog moet kijken naar de planetaire posities die in bedrijf zijn gedurende de gegeven tijdsperiode. Dit is de echte sleutel tot rectificatie. De volgende regel moet in gedachten worden gehouden: kijk niet alleen naar Ascendant maar naar karakteristieke levenspatronen die tevoorschijn komen volgens de huisposities van de planeten die er op de gegeven dag ten opzichte van hem zouden voorkomen.Grafiekcorrectie

Enkele alternatieven om rectificatie in kaart te brengen:

Er zijn verschillende alternatieven om rectificatie in kaart te brengen. Horary (Prashna) -grafiek kan worden opgesteld om astrologisch vragen te beantwoorden. Dit kan eenvoudiger en effectiever zijn dan rectificatie. Ten tweede kan er vanaf de maan worden gelezen (Chandra lagna), maar die lezing zal meer van het psychologische type zijn. Ten derde kunnen secundaire brunches van Jyotish worden overwogen als de astroloog er kennis van heeft. Die takken zijn bekend onder de naam Ang ("ledematen") Vidya. Ang Vidya heeft onderverdelingen van Has Jyotish (handlijnkunde), Paad (Voeten) Jyotish en Mukha (gezicht) Jyotish. Er is ook tantrische discipline Swara Vidya, alleen bekend bij ingewijden.