Ashwini Nakshatra

De kwaliteiten van nakshatras

De kwaliteiten van Ashwini Nakshatra: Deze Nakshatra wordt geregeerd door Ashwin-tweelingen, zonnen van Surya (zon), mystieke doktoren. Deze nakshatra brengt hun helende energie naar de aarde. Ze brengen licht, geluk en gelukzaligheid aan iedereen die ze aanraken. Ashwins heeft de kracht om snel te genezen en dingen te bereiken (shidhra vyapani shakti).

De Ashwins kunnen worden ingeroepen om genezing en verjonging van lichaam, geest en ziel te bewerkstelligen. Ashwins zijn krachten van prana, die snel werken om een nieuw niveau van genezing te stimuleren, te helpen en te initiƫren.

Kwaliteiten van Nakshatra ashwini

Ashwini is een hoofd van een opgeofferd paard, symbolisch voor de zon, die hier zijn reis naar de hogere werelden begint. Het begint het mystieke jaar, dat de ontplooiing van de Purusha symboliseert. Ashwins toont het werk en de opoffering die nodig zijn om nieuwe ondernemingen te ondernemen. Ketu, de planeet van twijfel, negativiteit, kennis en kritische geest, regeert deze Nakshatra. Ketu werpt zijn schaduw op Mars, heerser van Ram, het geeft les van twijfel over krijgshaftige en vitale impulsen en passies, die op dit punt vrij sterk zijn. Ashwini is een plaats van verheerlijking van de zon; de kwestie van identiteit komt hier aan de orde. Deze Nakshatra wordt beschouwd als vaishya varna, natuur, - deva, dierensymbool, - paard, guna's (op 3 niveaus), - rajas / rajas / rajas. Het heeft een mannelijke kwaliteit en heeft dharma als primair doel van het leven. Het komt overeen met een richting naar het zuiden. "Taittiriya Brahmana" beschrijft de vruchten van aanbidding als "Iemand die passende offers brengt aan Ashwins en Ashwini, wordt in het bezit van een goed gehoor en zal niet doof worden".